Higiénia és biztonság mindenek előtt

Higiénia és biztonság mindenek előtt

Miért fontos az infekciókontroll? Mert az első a közös biztonságunk.

A Dentop rendelőjében elsőrendű fontosságú mind pácienseink, mind saját magunk védelme, így a lehető legnagyobb figyelemmel és gondosággal járunk el munkakörnyezetünk, a kezelőhelyiségek, berendezési tárgyak, az alkalmazott műszereink és fogászati eszközeink fertőtlenítése során. Kizárólag a legjobb, széles hatásspektrumú fertőtlenítőszereket alkalmazunk, maximalizálva ezzel a rendelői biztonságot.

Nézzük meg most, milyen utat járnak be a fogászati eszközök, ameddig az asszisztens kollégáink a beavatkozáshoz előkészített tálcára nem teszi őket.

Az általános fogászati ellátásokat és sterilizálást külön helyiségben végezzük. Első körben kézi műszereinket kiváló hatékonyságú fertőtlenítő oldattal dezinficiáljuk, elpusztítva minden baktériumot, gombát, vírust és toxoplazmát. Gondos mechanikai tisztítást és szárítást követően léphetünk tovább. Tulajdonképpen a használt fogászati eszköz innentől válik fertőzés szempontjából „ártalmatlanná”, de itt még nem áll meg a folyamat. 

Kéziműszereink, fogászati kézidarabjaink sterilizálása nagynyomáson, magas hőmérsékletű gőzzel működő autoklávban történik, mely az ÁNTSZ ajánlása szerint a legbiztosabb sterilizálást nyújtja. Tekintve, hogy rendelőnkben számos szájsebészeti beavatkozást is végzünk, szeretnénk nyugodtan dolgozni, ehhez a tisztítás során is kell az alaposság, valamint a megbízható infrastrukturális háttér.

Berendezéseinket rendszeresen, a gyártó és a jogszabályi előírásoknak megfelelően, tervezetten karbantartjuk és a hatékonyságukat laborkörülmények között ellenőriztetjük.

Hogyan biztosítható, hogy sterilek is maradjanak az eszközök? A kulcs a gondos, egyedi csomagolás.

A steril műszerek egyenként fóliázottak, tárolásuk is ebben a csomagolásban történik. A fóliázott eszközök hosszú távon (akár 1 éven keresztül is) sterilek maradnak, köszönhetően a mai modern anyagoknak. Az autoklávba tett fòliacsomagolással ellátott műszerek immár teljes csíramentességgel rendelkeznek. Innentől biztonsággal felhasználhatók.

Textíliáink terén sem kell aggódni, hiszen higiéniai protokollunknak megfelelően egyszerhasználatos termékeket, műtétjeink során pedig egyenként csomagolt steril kendőket alkalmazunk, így nyugodtan ülhet be a székünkbe.

Reméljük sikerült eloszlatni aggályait, és hamarosan Önt is Pacienseink között üdvözölhetjük!