IQAIR mobil légszűrőt használunk @DENTOP

IQAIR mobil légszűrőt használunk @DENTOP

Svájci IQAIR légtisztító segíti rendelőnkben a koronavírus elleni harcot. Igazolt hatékonyságú mobil légszűrő, mely igazoltan képes a vírusmolekulák kiszűrésére.


A legtöbb fogászati kezelés során aeroszol képződik, mivel a fúrókat, kézidarabokat vízhűtéssel kell használni, ill. jelentős mennyiségű aeroszolt képez egy egyszerű fogkőeltávolítás is. A COVID-19 generálta változásokhoz mi is alkalmazkodtunk, mind eljárási protokollok szintjén, mind gépesítettség szintjén. A fokozott infekciókontroll alkalmazásával gyakorlatilag úgy járunk el ezekben az időkben, mintha minden paciens igazoltan fertőzött lenne. (Megjegyezzük, hogy ez normál esetben is hasonlóan működik, csak a mostani koronavírus-járvány időben biztonsági paradigmaváltás látszik lezajlódni. Volt már ilyen, nem ez az első eset, amikor egy fertőzéshez alkalmazkodnia kell a fogászatoknak.)


Miért kiemelten fontos egy fogászat működése közben a légtisztítás?

A kezelések közben az aeroszol-képződés miatt a paciens körül egyfajta láthatatlan "felhő" képződik, amely vírusokat, baktériumokat tartalmaz. Ezek elszívás és szellőztetés nélkül a kezelőhelyiségben maradnak, a nagyobb fertőzőképességű, cseppfertőzéssel terjedő megbetegedéseket okozó kórokozók veszélyt jelentenek mind a személyzetre, mind pedig a paciensekre. Ezen veszély/rizikó csökkentése érdekében (is) alkalmaznak a fogászatok elszívásokat közvetlenül a kezeléseknél, ill. a rendelőhelyiség folyamatos légcseréjét is biztosítaniuk kell. Ezt az ANTSZ írja elő, a rendelőnkben eddig is automata légkezelés működött (és működik ma is) gyakorlatilag minden helyiségünkben.


Úgy döntöttünk, hogy fokozzuk a biztonságot, és extra légtisztítást vezettünk be, megtartva minden eddigiekben is bevált módszert is. Vizsgálva a piacon elérhető berendezéseket, egy világszinten elismert orvosi légtisztító mellett tettük le a voksunkat, amely igazoltan képes kiszűrni a levegőből a vírusokat is, és több helyen sikerrel alkalmazták már ezeket a koronavírus elleni harcban is a fertőzött területekre és a kórházi dolgozók védelme érdekében a kijelölt wuhani kórházak (Tongij kórház, Wuhan Union Kórház) esetében is.


2003-ban az IQAir készülékei komoly szerepet játszottak a SARS vírus tovább terjedésének megállításában. A Hong Kong Hospital Authority (HKHA) azonnali és hatékony megoldást keresett a vírus kórházi létesítményekben való terjedésének megfékezésében és egyedül az IQAir készülékei tudtak olyan megoldást nyújtani, ami hatásosnak bizonyult.


Miért az IQAir orvosi légtiszítítót választottuk? A kulcs a HyperHEPA-szűrési technológia.

A levegőben normál körülmények között is számos káros molekula és részecske található meg, többek között nehéz és finom porok, gombák spórái, pollenek, allergének, baktériumok és pernyék. Ezek azok a levegőben jelenlévő részecskék, amelyet a legtöbb légtisztító készülék többé – kevésbé kiszűr. Ezzel szemben az IQAir számos további részecske kiszűrésével garantálja a jobb életminőséget a felhasználóinak.


Teljes mértékben eltávolítja a levegőből

  • a cigaretta füstöt,
  • az olajfüstöt,
  • a kőolajtermékek égése során keletkezett kormot,
  • a szmogot,
  • a baktériumokat,
  • valamint a vírusokat és az ultrafinom molekulákat, valamint
  • a kellemetlen szagokat is.


Az ultrafinom részecskék azok, amelyek mérete 0.1 mikronnál kisebbek. Kapcsolatba hozzák ezeket olyan betegségekkel, mint a stroke, szívinfarktus vagy akár az asztma. Ezen levegőben előforduló káros részecskék mintegy 99.5%-át képes kiszűrni a berendezés, egészen 0.003 mikron méretig. Ez szűrési hatékonyság szempontjából 100-szor kisebb részecskék felfogására képes, mint egy normál HEPA-légtisztító, és a vírusnál 10-szer kisebb méretben is hatékony.

A szagok ellen is kiválóan teljesít, ez nagyszerű hír azoknak, akik irtóznak az orvosi rendelő jellegzetes szagától.


Az IQAir egyedileg összeállított és hitelesített szűrőrendszere az egyetlen készülék jelenleg, amely képes ezeket az igen apró részecskéket is hatékonyan kiszűrni a levegőből. Ehhez egy összetett, egyedi fejlesztésű mechanikus HyperHEPA-szűrőrendszert használ. Nem összetévesztendő a normál, klasszikus egyszerű légtisztítókkal.


Mivel a fokozott infekciókontroll protokollunk szerint jelentős mennyiségű fertőtlenítőt használunk az egyes páciensek között is (gyakorlatilag fertőtlenítjük a teljes kezelőt), így a vegyszerterhelés is magas. A tiszta levegő biztosítása alapvető érdekünk mind az Ön, mind munkatársaink egészsége érdekében.


A belélegzett levegő minősége az egyik legfontosabb élettani kérdés mindannyiunk számára. Minél kevesebb allergént, mikroorganizmust és kémiai szennyező anyagot hagyunk bejutni a szervezetünkbe, annál inkább élhetünk egészséges életet.

#vigyázzunkegymásra #IQAIRHEALTHPRO250 #safetyfirst