A fogszuvasodás Magyarországon népbetegségnek számít. Ön is érintett? Mikor ellenőriztette utoljára meglévő (amalgám) tömései állapotát? 


A fogszuvasodást mielőbb kezelni szükséges.

Érdemes fogorvoshoz fordulni, ha a foga:

– gyanúsan elszíneződött

– érzékennyé vált hidegre, melegre

– nyilalló fájdalmat érez

– rágásra érzékennyé vált

– letört egy darabja, vagy kettétört


A Magyar Kormány elfogadta a fogászati amalgám használatának fokozatos csökkentéséről szóló nemzeti tervet 2020. augusztusában. Ez változást hoz a fogászatokon, a meglévő amalgámtöméseket továbbra is javasoljuk rendszeresen fogorvos által ellenőriztetni, és indokolt esetben esztétikus, kompozit tömésre vagy betétre cseréltetni.

A DENTOP Fogászaton nem használunk amalgámot, kizárólag modern, esztétikus kompozit anyagokkal dolgozunk. Ha szuvas fogával időben hozzánk fordul, akkor lyukas fogát egy egyszerű töméssel rendbe tudjuk hozni, akár egyetlen alkalom alatt. 

Amalgám töméseit szakszerűen esztétikusra cseréljük.


Nálunk az extra erős érzéstelenítés ingyenes! 


Meglévő amalgám töméseinek cseréjén gondolkozik?


Fémallergia esetén célszerű a meglévő amalgám töméseit is kicseréltetni, hiszen azok a fém fogpótlásokhoz hasonló allergiás tüneteket okoz(hat)nak. A DENTOP rendelőjében régi amalgám töméseit kiváló minőségű, fényre kötő, fogszínű esztétikai tömésre cseréljük, így amellett, hogy megszabadul az allergén töméseitől, még szebb is lesz a mosolya.

Az amalgám tömés cseréje ajánlott, ha a tömés kilazult, netán kiesett, vagy a fog megfájdul.FONTOS! A nagy mágneses térerejű (7 Tesla) MR-vizsgálatok higanyt szabadíthatnak fel az amalgámtömésekből.

A higany toxikus hatásai miatt 2030-ra az amalgámos töméseket teljesen ki akarják vezetni a fogorvosi használatból az EU-ban.

Az uniós szabályozás ellenére azonban sokan vannak azok, akiknek „régi”, amalgámos tömések vannak a fogaikban. Esetükben lehet érdekes az a felismerés, ami szerint a mágneses magrezonanciás képalkotó vizsgálat (MRI vagy MRT), elsősorban akkor, ha az nagy mágneses térerő alkalmazásával jár, az amalgámos fogtömésekben található higany szabaddá válásához vezethet.

Forrás: http://medicalonline.hu/cikk/amalgamtomes__juliustol_uj_szabalyokTudta, hogy az Európai Unió már 2018-tól korlátozza a fogászati amalgám használatát?

-15 év alatti gyerekek esetében, valamint

-várandós nőknél TILOS 2018-tól az amalgám használata.

Magánrendelőnkben kizárólag minőségi, esztétikus tömőanyagokkal dolgozunk! Ha gyermekének még vannak amalgám tömései, fontolja meg azok cseréjét.Hazánkban 2020. augusztusában döntött a Magyar Kormány a higanyhasználat korlátozásáról. Egy erről szóló cikket itt olvashat.Mi történik várhatóan, ha fogait elhanyagolja?

A szuvasodás ekkor már a fogbélig hatol, ill. az idegeket is eléri. Ezen a ponton elkerülhetetlen a gyökérkezelés. A gyökérkezelés költségeit, és a kezelés időigényét össze sem lehet vetni a tömések várható költségével és időigényével. Ellensége Ön foga egészségének és a saját pénztárcájának? Mi a fájdalommentes fogtömés menete?

  • Mindig az első lépés a legnehezebb: Szuvas fogával eljön rendelőnkbe.
  • A szuvasodás mértékének megállapítása után a fájdalommentes fogtömés érdekében beadjuk Önnek az érzéstelenítő injekciót.
  • Egy-két perc, és hatni kezd az érzéstelenítő. Ezután következik a lyukas fog gondos kitisztítása, és a szuvas fogat előkészítjük a tömésre.
  • A kitisztított és előkészített fogba behelyezzük a megfelelő tömőanyagot, amit speciális lámpával megkeményítünk.
  • A tömőanyag megkeményedése után a tömés felszínét kidolgozzuk és polírozzuk.

Mindezt több fog esetén akár egy ülésben is meg tudjuk ismételni, hogy Önnek is időt spóroljunk.


Szanáltassa töméseit, kérjen időpontot!

Köszönjük jelentkezését!

Az akció visszavonásig érvényes, online bejelentkezés esetén.