Fogpótlás akció Budapesten! Várjuk Önt fogászati konzultációra a XI. kerületi fogpótlásokra specializálódott fogászati rendelőnkben.

Felhívjuk tisztelt Pácienseink figyelmét, hogy a fogászati kedvezmény igénybevételének feltételeiről érdeklődjenek Kollégáinknál.


Kérjen visszahívást és foglalja le konzultációs időpontját!


Köszönjük megkeresését!


Korona vagy fogászati híd? Fémvázas porcelán korona vagy fémmentes cirkónium korona? Segítünk eligazodni! Válassza az Önnek leginkább megfelelő fogpótlási megoldást!


Amikor már kevés foganyag áll rendelkezésre ahhoz, hogy megfelelő tartóssággal tömőanyagból építsük fel a sérült fogat, koronát alkalmazhatunk. 

Ilyenkor előkészítjük a fog felületét és fogtechnikai partnerünk a precíziós (nagy pontosságú) lenyomat alapján elkészíti a koronát. Legfőbb jellemzője, hogy sapkaszerűen beborítja a megmaradt fogat/csonkot és megvédi a további igénybevételtől. Amíg a technikusok elkészítik a kért koronát, a rendelőben azonnal ideiglenes koronát helyezünk fel, így addig sem kell fog nélkül maradnia.

Többféle anyagból is készülhet korona, legjellemzőbbek a gyakorlatban a fémkerámia, a cirkon és az e.max koronák. Gyártásuk hagyományos technológiákkal, illetve a legmodernebb számítógép vezérelte tervezéssel és gyártással is történhet.

A hiányzó fog(ak) pótlása megoldható fogászati híddal. A híd egy vagy több fog hiányának megszűntetésére alkalmas fogmű, mely a meglévő stabil fogakon rögzül, azok az ún. hídpillérek vagy pillérfogak. Több fog hiánya is kezelhető híd alkalmazásával. Megjelenését tekintve teljesen azonos a természetes fogakéval.

A körhíd kifejezést akkor használjuk, ha a teljes fogívra koronák, hídtagok kerülnek. Az összekapcsolódó hídtagok megfelelő stabilitás mellett biztosítják a a rágás okozta terhelés egyenletes elosztását.

Akkor alkalmazunk jellemzően körhidat, ha a fogíven kevés a saját foganyag (pl. nagy kiterjedésű tömések miatt), vagy több fog is hiányzik már az adott fogívből és a megmaradó fogak tartópillérként tökéletesen funkcionálhatnak a továbbiakban.

Természetesen esztétikai célokat is követve is eshet a választás körhíd alkalmazására, ha valami magabiztosabb mosolyt szeretne. Korrigálhatók a fogak esztétikai problémái, úgy mint a szín és a forma is.Miért javasoljuk a fémmentes cirkon koronát/hidat? 

Teljesen fémmentes fogpótlás, melyet a magas stabilitás, nagy precizitás és az esztétikum jellemez.


 • 100 % természetes, esztétikus hatású fogpótlás
 • Antiallergén, teljesen fémmentes, így fémallergiásoknak is nyugodt szívvel ajánljuk
 • CAD/CAM számítógépes csúcstechnológia által vezérelt tervezés és gyártás
 • Prémium minőség, garanciával
 • Pontos és tartós megoldás (Összehasonlításképp, egy átlagos jól sikerült hagyományos fém-kerámiai korona széli záródása 50-80 mikron, ezzel szemben a cirkon 5 mikron pontássággal készül!) => a pontos illeszkedéssel elkerülhető az íny visszahúzódása!Porcelán korona készítésének folyamata

Elkészítése során a digitális scannerrel vett precíziós lenyomatról számítógépes tervezéssel készül el a virtuális váz. A “virtuális váz” a cirkónium-oxid váz alapja, melyet számítógéppel vezérelt gyártóegységen, 5 mikron pontossággal készítenek el. További előny, hogy a cirkon korona nem tartalmaz fémet, ennek köszönhetően éri el azt az áttetsző és élettel teli megjelenést, mint amit egy természetes fognál megszoktunk. Szakmai véleményünk szerint a cirkon adja az egyik legtartósabb, áttetsző, és talán a legszebb fogpótlási lehetőségét.Mikor ajánlott a koronát választania?

Ha a fog koronája nagy mértékben károsodott, töméssel már nem helyrehozható, úgy Önnek koronát érdemes választania. Tartós, esztétikus, élethű megoldás, mely a fogaknak is védelmet nyújt.Miért kell ellenőriztetni rendszeresen a régebben készült koronáit is? 

A régebbi megoldások kevésbé voltak pontosak, mint a ma elkészülő fogművek. Ha esetleg nem illeszkedne már jól a régi koronája, alatta szuvasodhat, ami a fog elvesztéséhez is vezethet. Amennyiben probléma merülne fel a régen készült koronákkal kapcsolatban a kontroll vizsgálat folyamán, fogorvosaink javasolják fogkorona cseréjét, segítve ezzel a fog hosszútávú megtarthatóságát.


Melyek a cirkon korona/hídtag további előnyei?

 • A hagyományos fémkerámia fogpótlásokkal szemben lényegesen nagyobb cirkónium-dioxid fényáteresztő képessége, ami fontos a tökéletes esztétika eléréséhez.
 • A cirkónium-dioxid alkalmas hidak készítésére is erős vázának köszönhetően annak ellenére, hogy nem tartalmaz fémet.
 • A vállas kialakítás elkerülhetővé teszi a fogíny szélénél megjelenő fekete szegély kialakulását.
 • A cirkon korona nem rendelkezik hővezető tulajdonsággal, ezáltal nem következik be hideg vagy meleg túlérzékenység, mely a hagyományos fémvázas koronákra jellemző. Továbbá a fémes íz érzete sem jelentkezik, tekintve, hogy az elektromosságot sem vezeti!Példa-kalkuláció, akciós cirkónium (teljesen fémmentes) korona esetében


Cirkónium korona hídtag: 115.000 Ft helyett 105.000 Ft (akár 10.000Ft kedvezménnyel tagonként, 4 tagtól)

 • Egy hiányzó fog pótlásához olyan híd készül, amely összesen 3 tagból áll. Ennek ára tehát 3 x 115.000Ft = 345.000Ft. 
 • Két egymás melletti foghiány pótlásához olyan híd készül, amely összesen 4 tagból áll. Itt már érvényes a kedvezmény, tehát a fogmű ára 4 x 105.000Ft = 420.000Ft. A megtakarítás összege 40.000Ft, közel 10%.

A kedvezmény cirkónium (antiallergén, fémmentes) körhíd esetén is érvényes!

12 tagú körhíd esetén: 105.000 Ft x 12 = 1.260.000 Ft

Összes megtakarítás akár 120.000 Ft (12 x 10.000Ft) is lehet állcsontonként! Digitális lenyomatvétellel a még pontosabb eredmény érdekében! Teljes, pontos, személyre szabott ajánlatát kérje fogorvos kollégáinktól!


Példa-kalkuláció, fémkerámia korona esetében


Fémkerámia korona hídtag: 75.000 Ft / tag áron, INGYENES infekciókontroll mellett! A fogmű árait a lenti számításokkal közelítjük, pontos ajánlatát kérje orvosunktól!

Nálunk minden fémkerámia korona vállas preparálással (+ "schulter") készül, megszüntetve ezzel minden ínyirritációt és későbbi "szürke" elszíneződést az ínyvonalnál!

 • Egy hiányzó fog pótlásához olyan híd készül, amely összesen 3 tagból áll. Ennek ára tehát 3 x 75.000Ft = 225.000Ft. 
 • Két egymás melleti foghiány pótlásához olyan híd készül, amely összesen 4 tagból áll. Ennek ára tehát 4 x 75.000Ft = 300.000Ft.

Kalkuláció fémkerámia körhíd esetén:

12 tagú körhíd esetén: 75.000 Ft x 12 = 900.000 Ft

Ahol lehetséges, digitális lenyomatvétellel dolgozunk, fokozva a páciens-komfortot, és gyorsítva a fogtechnikai partneri együttműködést annak érdekében, hogy Ön a lehet leggyorsabban megkaphassa új fogpótlását!

Az árak - bármely anyagú korona esetén - az alábbi kezeléseket tartalmazzák

 • állapotfelmérés
 • konzultáció
 • személyre szabott kezelési terv készítése
 • érzéstelenítés (1x)
 • csonk előkészítése a koronákhoz (csiszolás/preparálás)
 • pontos tervezés
 • vázpróbák
 • igazítás, harapás beállítása (finomhangolások)
 • ideiglenes, majd végleges beragasztás
 • rövid és hosszú távú kontrollok


Szeretnénk, ha hosszú távon szolgálnák új fogai, ezért kollégáink megtanítják Önt a koronák és a körhíd tisztításának módjaira, azok élettartamának fokozásáért. Ez is a feladatunk, örömmel instruáljuk.


Miért bízzon a DENTOP-szakértelmében?

 • Mert orvosaink a legjobban képzett klinikai szakemberek
 • Rendszeresen részt vesznek az egyetemi fogászati, fogpótlástani oktatásban
 • Szeretünk szépet, tartósat alkotni, mert tudjuk, hogy ez kell az Ön elégedettségéhez
 • Mindig van lehetőség nálunk orvosi konzultációra, így garantált, hogy Ön a legmegfelelőbb kezelési tervet kapja akkor is, ha komplex esettel állunk szemben
 • Rendelőnkben minden fogászati kiemelt szakterület egy helyben megtalálható (szájsebészettől egészen a fogágybetegségek kezeléséig)
 • Kizárólag minőségi munkát végző fogtechnikai partnerekkel, laborokkal dolgozunk, csak a tökéletes munkát fogadjuk el mi is!


Gondoskodunk arról, hogy a végleges korona elkészültéig sem kell fog nélkül maradnia!

A korona előkészítés és a végleges korona átadása közötti időszakra ideiglenes koronát készítünk. Ez készülhet a szék mellett azonnal kül. műanyag alapú anyagok felhasználásával, vagy a labor is készíthet ideiglenes koronát különböző erősségű anyagokból. Labor által készített ideiglenes korona készítésre általában olyankor kerül sor, ha azt a koronát nem végleges ellátásra szánjuk, de várnunk kell még a végleges korona elkészítésével. Az ideiglenes koronának köszönhetően elkerülhető a fogérzékenység. 

Amennyiben több korona ideiglenes pótlására is szükség van, kérje egyedi kedvezményes ajánlatunkat, töltse ki az alábbi űrlapunkat.


A technika és a fogorvostudomány fejlődésének köszönhetően ma már a fogpótlások a legmagasabb esztétikai igényeket is kielégítik, és a legkülönfélébb foghiányok ellátására többféle megoldás közül választhatunk. Rendelőnk csapata valamennyi fogpótlástípus kiemelkedő szakértelemmel, modern technológiával és gyakorlattal készíti el, legyen szó akár fémvázas porcelán koronáról vagy fémmentes cirkónium koronáról.


A hiányzó fogak pótlása nem csak az esztétika miatt fontos. 


A nagyobb kiterjedésű foghiányok miatt a rágás elégtelen lesz, ami a későbbiekben emésztőrendszeri zavarokat okozhat, az állkapocs ízületi problémákról nem is beszélve. Mindenképpen pótoltassa hiányzó fogait!


Ha pótolni kell a fogait, az nem feltétlenül az Ön hibája!

Az életkor előrehaladtával teljesen normális, hogy egyre több fogászati jellegű problémával kell számolni. A fogazat épségben történő megőrzése még nagy odafigyelés mellett sem minden esetben egyszerű. Meghatározó a fogápolás mellett az egyén genetikája, illetve a szájflóra jellege is. Vannak szuvasodásra hajlamosabb szájflórával rendelkező emberek, akiknek fokozottan kell figyelni fogaik állapotára. A szuvasodás sajnos legtöbbször ennek ellenére nem elkerülhető. Amíg a szuvasodás kismértékű, a helyreállításra megfelelő megoldás egy tömés vagy egy esztétikus betét/inlay készítése, de ha nagyobb terület károsodik, akkor már jellemzően csak egy korona lehet megfelelő megoldás. Szerencsére ma már a fogpótlás teljesen rutinművelet, legyen szó fogfelépítésről vagy foghiány pótlásáról. Az anyagok precíziósak, a kezelés fájdalommentes. Nincs mitől tartania!


Bízza ránk mosolyát, tartós és esztétikus pótlást készítünk Önnek!


Vegye fel velünk a kapcsolatot!


Köszönjük jelentkezését!