A kezeletlen fogkő problémát okoz. Jöjjön el XI. kerületi rendelőnkbe, ugyanis fogköveinek félévenkénti eltávolítása megakadályozza a súlyosabb fogászati problémák, fogágybetegségek kialakulását!

Szeretnék visszahívást kérni!

Köszönjük megkeresését!


6 fontos érv a fogkő rendszeres eltávolítása mellett


 1. A fogkő rendszeres eltávolításával és a megfelelő szájhigiéniai ápolással érdemben csökkenthető a fogszuvasodás kialakulásának kockázata.
 2. A kezeletlen fogkő ínysorvadáshoz vezet, ami a fogak elvesztésével (valamint költséges megelőző fogászati beavatkozásokkal, akár műtétekkel) járhat.
 3. Komolyabb és hosszan elhúzódó ínygyulladás esetén a csont és más szövetek is károsodhatnak (akár a gyulladás következtében leépülhetnek).
 4. Fogkőleszedéssel és helyes szájápolási szokásokkal megállítható a fogínyvérzés!
 5. A fogkő felelős a kellemetlen szájszag kialakulásáért.
 6. A fogkövesség közvetlenül kihat a megjelenésére is, ugyanis elszínezi a fogakat, megköti a kávét, teát, dohányfüstöt, valamint az ételekből származó mesterséges színezéket, amelyek bejuthatnak a fogzománc alsóbb rétegeibe is.A DENTOP Fogászati rendelő orvosai és dentálhigiénikusai fájdalom nélkül távolítják el a fogak felszínén található lerakódásokat. Vegye igénybe az egyik legfontosabb fogászati beavatkozást, tapasztalja meg kollégáink gondosságát a XI. kerületi fogászati rendelőnkben!

Kitűnő befektetés is egyben, hiszen rendszeres fogkő eltávolítással megelőzhetőek a költségesebb fogorvosi kezelések!A páros dentálhigiéniai DENTOP-EMS-akció igénybe vételéhez hozd el párodat, barátodat, ismerősödet és mindketten 5-5.000Ft-tal olcsóbban vehetitek igénybe ezt az új kategóriát képviselő "Irányított Biofilm Terápiát", avagy advanced fogkőeltávolítást! Fájdalommentesen, körültekintő alapossággal elvégzett kezelés, korábban nem látott tisztítási hatékonysággal! Mi így járulunk hozzá a tavaszi megújuláshoz! 

#1 Kérj időpontot, #2 jelezd kollégánknak, hogy igénybe kívánjátok venni az akciót, és #3 mi úgy adunk időpontot, hogy akár pároddal egyszerre jöhess!


Időpontot szeretnék foglalniAz Irányított Biofilm Terápia a ma elérhető legkíméletesebb és legmodernebb fogkőeltávolítási módszer, amely számos előnnyel jár. Ezekről részleteiben kérjük oldassa el a témának dedikált oldalunkat ezen a linken.


Dentálhigiénikusaink kiemelt szereplői fogászatunk szakmai csapatának. Munkájuk során egyszerre végzik a fogorvosok melletti asszisztensi tevékenységüket, valamint a kifejezetten dentálhigiéniai problémák kezelését, és a szakszerű fogápolási tanácsadás nyújtását.


 • dentálhigiéniai tanácsadás keretein belül felmérik a fogágy, a fogak és az íny állapotát, és szükséges kezeléseket javasolnak a saját kompetenciájukban
 • elvégzik az Ön fogai épsége érdekében fontos időszakos, félévenkénti fogkőlevételt, mely alapvető eleme a fogágybetegség megelőzésének
 • hasznos tanácsokkal, javaslatokkal szolgálnak annak érdekében, hogy könnyen elsajátítható legyen minden generáció számára testre szabott otthoni fogápolás 
 • LED lámpás rendelői fogfehérítő kezeléseket is végeznek, valamint tanácsaikkal segítik azokat a Pacienseket is, akik otthon szeretnének élni a fogfehérítés lehetőségével

Gyakori és fontos kérdések a fogkőről

A fogkő ásványosodott foglepedék (plakk), mely több színben is megjelenhet: a fehértől a sárgáson, barnáson át egészen a feketéig. Előfordulhat a fogíny alatt, illetve a fogínyen kívül is.

A fogkő kialakulásában nagy szerepet játszik az életvitel, a bevitt tápanyagok minősége és összetétele, valamint az otthoni szájápolás hatékonysága és rendszeressége.

A fogmosás után azonnal elkezdődik a lepedékképződés a fogainkon. Mivel 100%-osan a legnagyobb körültekintés mellett sem lehet eltávolítani otthoni körülmények között a lepedéket, azért az eltávolítatlan lepedékből idővel fogkő alakul ki. A fogkő pedig nem csak esztétikailag nyújt zavaró látványt, hanem számos problémát okozhat, hozzájárul a fogíny gyulladásának kialakulásához.

A rendszeres fogmosás és fogselyem használat segítségével a lepedék nagy része eltávolítható a fogakról, de házilag a még nagyon lelkiismeretes fogtisztítással sem tüntethető el 100%-osan. A lepedékben idővel a nyálból származó mészkristályok rakódnak le, így kialakul a fogkő.

A fogkő kialakulásának megelőzése (vagy közvetlen eltávolítása) érdekében ezért érdemes dentálhigiéniás kezeléseken részt venni, amely során teljesen eltávolítható a megkövesedett lepedék.

Mivel a fogkő erősen tapad a foghoz, ezért nem lehet egyszerű fogmosással, vagy házi praktikákkal hatékonyan (vagy egyáltalán) eltávolítani.

Leggyorsabban és leggyakrabban a felső őrlőfogak (molárisok) arc felőli (külső) oldalán, valamint az alsó metszőfogak nyelv felőli felszínén rakódik le. Mivel ezek az íny feletti fogfelszínen (látható)  alakulnak ki szupragingiválisnak hívja a szakirodalom.)

Elhelyezkedése alapján a fogkő két típusát lehet megkülönböztetni

 1. Az ínyen kívül elhelyezkedő (szupragingivális) fogkő a nagy nyálmirigyek kivezető csöveinek nyílásai közelében alakul ki. Színe lehet fehér, sárga vagy barna, ezek különféle árnyalataiban. Ez a fogkőtípus gyorsan kialakul, azonban a fogak felületéhez csak közepes erősséggel tapad. 
 2. Az íny alatt elhelyezkedő (szubgingivális) fogkő a fogínytasakokban alakul ki. Színe a sötétbarnától a feketéig terjedhet. Lassan alakul ki, és nagyon erősen rögzül a fogakhoz.

A fogkő képződés üteme és mértéke mindenkinél egyedi, függ az életmódtól és egyéni adottságoktól is. A szájhigiéniás kezelést évente legalább kétszer javasolt igénybe venni, hogy fogaink és a fogágy egészségessége megmaradjon.

A fogkőeltávolítás során a fogorvos, illetve a klinikai fogászati dentálhigiénikus segít a helyes szájápolási szokások kialakításában és olyan módszereket ismertet meg Önnel, melyek segítségével hatékonyabbá tudja tenni az otthoni szájápolást.

 • friss lehelet
 • egészségesebb, rózsaszín íny
 • ragyogóbb fogak
 • csillogóbb mosoly
 • jobb közérzet

 • gyulladást tart fent
 • az íny vérzik, fáj, vöröses árnyalatú lesz
 • a fogak mellett ínytasakok jönnek/jöhetnek létre
 • később akár csont pusztulás is elkezdődhet
 • előfordul, hogy a fogak kilazulnak, mozogni kezdenek, majd ki is eshetnek.

Többek közt ezért is elengedhetetlen a rendszeres fogászati kontroll.


Mi a fogkőeltávolítás menete, mennyi ideig tart átlagosan a kezelés?

Alapkezelés

A fogkő eltávolítását gépi, ultrahangos eszközzel végezzük, amelynek működő vége 24-42000 Hz frekvenciával rezeg, finoman "lerezegteti" a lerakódott fogkövet a fog felszínéről, miközben végig vízzel történik a fogak "hűtése" és a leváló fogkövek kimosása. Az eljárás az apróbb felrakódásokat is eltávolítja, illetve az ultrahangos készülék finom hegyeivel a fogínytasak mélyebb területeire is el lehet jutni az íny esetleges megsértése nélkül. A fogközök esetén pedig kézi eszközökkel is kiegészítjük a kezelést, polírcsíkkal tisztítva a nehezebben hozzáférhető fogak közötti területeket.

A kezelés utolsó szakaszaként polírkefe és paszta segítségével simára polírozzuk a fogak felszínét. Egy forgó fej segítségével, valamint speciális polírozó anyaggal végleg eltávolítjuk a fogakról a szennyeződéseket, elszíneződéseket.

Kiegészítés

Ajánlott továbbá elvégeztetni az ún. Air brush sópolírozást is, amely során a fogak felszínére nagy nyomással ráfújt mikroszemcsés anyagtól teljesen “simává”, karcmentessé változik. Minél simább felszínt sikerül elérni, annál nehezebben tapad meg a lepedék a fogakon, ezért a sópolírozás elvégeztetése befolyásolja a későbbiekben (is) esedékessé váló fogkőlevételek gyakoriságát.

Amennyiben GOLD-csomagot kér, azaz a komplexebb szájhigiéniai kezelést, úgy a homokfúvást EMS készülékkel végezzük a tökéletesen sima felszínekért és a fogközökben fellelhető, makacsabb fogkő tökéletes eltávolítása érdekében. Ilyen esetben a polírozás nem feltétlenül szükséges.


A kezelés a fogkő mennyiségétől függően 30 és 60 perc közötti időt vesz igénybe.


A beavatkozás elvégzését követően a fog pár hétig a megszokottnál érzékenyebb lehet, de ez mondhatni része a kezelés utáni természetes gyógyulási folyamatnak. Az esetlegesen ilyenkor tapasztalt érzékenység leggyakoribb oka ugyanis az, hogy a nagymértékben lerakódott fogkő eltolja a fogínyt a dentincsatornáról, így az a lerakódás eltávolításával szabaddá válik. A fog ezen része érzékeny a hidegre és a melegre, ami miatt evés és ivás közben hideg vagy forró ételek/italok fogyasztása esetén potenciálisan éles fájdalom tapasztalható. Legtöbbször elegendő az érzékeny fogak védelmében használandó fogkrém is.Ezt most egyszerűen megteheti, hiszen csak fel kell hívni a +36 70 408 7088 -as telefonszámot, és kérni kell egy időpontot professzionális dentálhiginiai kezelésre (vagy kitölteni a lenti űrlapot, és felvesszük Önnel a kapcsolatot).

Segítünk megelőzni már egy egyszerű ultrahangos fogkőeltávolítással is, valamint hasznos dentálhigiéniai tanácsokkal a komolyabb fogászati- és ínyproblémák kialakulását. 

Fogorvosaink és klinikai dentálhigiénikusaink várják Önt szeretettel XI. kerületi fogászati rendelőnkben.

A praktikus fogápolási technikák, a fogkefe, fogselyem és fogköztisztító kefe helyes használatának elsajátításával, valamint a fogkő rendszeres, szakszerű és alapos eltávolításával fogaik nagyon sokáig épek maradhatnak!


Az akció visszavonásig érvényes. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk. A fogorvosok által végzett kezelések árazása a jelen oldalon bemutatottaktól eltér. Érdeklődjön kollégáinknál!


Jelentkezzen be dentálhigiénikusunkhoz és megszépítjük mosolyát!

Köszönjük jelentkezését!