Implantológiai konzultáció a DENTOP fogászati rendelőben, Budapest XI. kerületében!

Mert annak ellenére, hogy a képen szereplő úrnak hiányzik az egyik szemöldöke, Ön is a hiányzó fogát vette észre először. A fogászati implantológia hatékony megoldást kínálhat az Ön számára is!


A foghiány a legfeltűnőbb változás, ami arcunkkal történhet. Egy új frizura, csinos smink, vagy akár egy orrpiercing sem változtatja meg az arckaraktert olyan mértékben, mint egy hiányzó fog.

Az implantáció az egyik legösszetettebb kezelés, mely általában kiegészül híd és korona, illetve egyéb pótlásokkal, ezért minden esetben azt ajánljuk pácienseinknek, hogy jöjjenek el egy teljes szűrővizsgálatra, mely konzultációt, személyes konzultációt, CT-, és röntgen felvételt is tartalmaz és a megszületett kezelési terv lesz az Ön problémájára a megoldás.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és jöjjön el hozzánk kedvezményes implantológiai konzultációnkra 20.000Ft helyett 15.000 Ft-ért! 

A fogászati implantációs műtétet akár altatásban is kérheti! Ennek részleteiről kérdezze kollégánkat.


Mi az az implantátum és mikor van rá szükség?


A fogimplantátum, közismertebb nevén a műgyökér egy titánból készült csavar, amely az állcsontba helyezve foggyökérként funkcionál különböző fogpótlásokhoz. A foghiány helyére beültetett implantátum tartja a későbbiekben a koronát, vagy a több implantátumra rögzülő hidat.

A fogorvosok azért is kedvelik a fogászati implantátumokat, mert lehetővé teszi a természetes foghoz hasonló tulajdonságokkal rendelkező fogpótlás kialakítását.

Az implantátum behelyezés után rögzül az állkapocsban, így önmagában is alkalmas szóló foghiányok pótlására a szomszédos fogak lecsiszolása nélkül. A protézishez képest sokkal inkább ellenáll a rágó-erő által kifejtett nyomásnak, tisztább tőle a beszéd, amit a műfogsor nagymértékben torzít.

Nem okoz szuvasodást, és majdnem minden korosztálynak megoldást jelenthet.


Mikor és kinek kell fogászati implantátum?

 • Azoknak, akik régóta halogatják hiányzó fogaik pótlását
 • Azoknak, akik újra úgy szeretnének harapni és rágni, mint régen
 • Azoknak, akik régi fogpótlásuk helyett szebbet szeretnének
 • Azoknak, akik kivehető fogpótlás helyett rögzítettet szeretnének


Az implantológiai konzultáció menete

Mennyibe kerül?

A teljes költségvetést a kezelési tervben szoktuk tételesen felsorolni, hiszen sok tényező befolyásolja azt, hogy Önnek melyik típusra és pontosan mire van szüksége.

A Zimvie minőségi implantológiai termékeiről részleteiben az alábbi linken olvashat: https://www.zimvie.com/en, illetve kérdezze kezelőorvosát.Ki lesz a fogorvosom?

Dr. Sulyok Lili

Szakterületek: Implantáció, Gyökércsúcs-rezekció, Bölcsességfog sebészi eltávolítása, Szájsebészet, Fogeltávolítás, Implantátum beültetés, Csontpótlás, Csontpótlás, arcüregemelés

Munkám során a konzultációk alkalmával kiemelten figyelek a pácienseim esztétikai igényeine, a személyre szabott kezelési tervek összeállításánál több szakmai szempontot is mérlegelek. A kezelések alkalmával fontosnak tartom, hogy a pácienseim felé kiemelkedő figyelemmel, türelemmel és maximális szakmai precizitással forduljak. A kezelések hangulatát sokszor humorral, jókedvvel igyekszem oldottabbá tenni, ezzel is megteremtve a nyugodt légkört.További kérdése merült fel? Előzetesen megválaszolunk párat alább:

Az implantáció nem kísérletezés, hanem egy bizonyított, naprakész fogászati technika, ami tudományosan bizonyított és évtizedek óta fogorvosok és szájsebészek által tesztelt. A potenciális kockázatok az implantátumot igénylő Paciens szájhigiéniájától és előzetes orvosi/egészségügyi általános állapotától függ. A fogorvosa minden esetben megvizsgálja, hogy az Ön számára megfelelő terápiás opciót jelentenek-e az implantátumok.

Fogászati implantátumok behelyezése helyi érzéstelenítésben történik, hogy a diszkomfort érzet minimalizálásra kerüljön. A beavatkozás fájdalommentes. Bármi kétsége merülne fel az implantátuma műtétet követő kondíciójáról, javasoljuk konzultáljon fogorvosával.

Ellentétben azzal, amit a legtöbben gondolnak, hagyományos fogpótlás-megoládások nem mindig jelentenek költséghatékonyságot. Az implantáció költsége egyénfüggő, az eset komplexitásától függ. A legtöbb esetben a fogászati implantátumok bizonyulnak hosszú távon a gazdaságosabb megoldásnak. Minden esetben kérjen kezelőorvosától a kezelés előtt részletes árajánlatot.

Implantátumok beültetésére onnantól van lehetőség, hogy az állcsont fejlődése befejeződött. Ezért fiatal paciensek esetén erre különösen figyelni kell. A spektrum másik végén nincs korbeli limitáció, amennyiben persze nem rizikópacienssel állunk szemben. Ilyen esetben a fogorvos állapítja meg, hogy az állapot alkalmas-e a sikeres beavatkozás elvégézésére.

Persze! A kezelés kockázata oly mértékben csekély, hogy akár 90 éves korban is elvégezhető. Amennyiben Ön alkalmas bármilyen egyéb fogászati kezelésre, valamint általánosan jó egészségnek örvend, bártan vállalhatja a fogbeültetést.

Az implantátum behelyezését követően a gyógyulási szakasz általában 3-6 hónapot vesz igénybe. Ez idő alatt az implantátum eléri azt a stabilitási fokot (csontosodás), amely szükséges a fogpótlás viseléséhez. A gyógyulási idő egyénfüggő paraméter.

A műtét időtartamát nem lehet előre pontosan meghatározni, de tapasztalatunk szerint maga az implantátum beültetése komplikációmentes esetben 1 implantátum esetén csupán pár percig tart. Amennyiben csontpótlásra is van szükség, a beavatkozás időigénye némileg magasabb, de még ekkor is kb. fél órával kell számolni. Amennyiben több implantátumot is beültetünk, általában 1 műtéti óra alatt 3-4 implantátum is beültethető, akár csontpótlással is. A beavatkozás az extra erős érzéstelenítőnek köszönhetően teljesen fájdalommentes.

A 3D CT pontosan megmutatja, hogy a páciens csontállománya alkalmas-e az azonnali implantációra, vagy előbb csontpótlást kell végezni. Csontpótlás akkor szükséges, ha a csont nem elég magas vagy széles, illetve a szerkezete nem megfelelő ahhoz, hogy képes legyen az implantátumot megtartani.

A csontpótlás célja – mint ahogy ez a nevéből logikusan következik is –, hogy pótoljuk azt a hiányzó csontállományt, ami a fog hiányának hatására sorvadt el. Maga a csontpótlás többféle anyaggal is történhet: más helyről kivett sajáttal, de műcsontot is használnak a művelethez.

A csontpótlásnak létezik egy speciális válfaja, az úgynevezett sinus lift, vagy más néven arcüreg emelés. Ezt a technikát a felső állcsontnál alkalmazzuk, amikor az arcüreg lenyúlása miatt nincs elég hely az implantátum számára. Ebben az esetben a csontpótló anyagot a megemelt arcüreg nyálkahártyája alá ültetjük be, elegendő helyet teremtve ezzel a műgyökér számára.

Megfelelő szájhigiénia mellett az implantátum akár egy életre is szólhat. Az implantátumos pótlást nem fenyegeti szuvasodás, jobban ellenáll a terhelésnek, mint a valódi fog.

Teljesen természetes érzés lesz. Akár beszél, eszik, rág vagy mosolyog, sem Ön, sem a környezete nem fogja érezni a különbséget a természetes és a beültetett fogak között.

Nem. Az implantátumok anyaga titán, melyet már több mint 40 éve használ az orvostudomány. Ez idő alatt bebizonyosodott, hogy az implantátumok anyaga semmilyen allergiás reakciót nem vált ki.

Igen, azonban ebben az esetben kiemelten fontos a jól beállított és folyamatosan ellenőrzött vércukorszint. A rosszul beállított vércukorszint az anyagcsereproblémák miatt negatívan befolyásolja a gyógyulást.

Igen, sajnos vannak ilyen betegségek (lásd a lenti összefoglalót), azonban ezek szélsőséges eseteknek tekinthetőek. Amennyiben Ön súlyos szív- és érrendszeri megbetegedésben, veseelégtelenségben, vagy vérzékenységben szenved vagy súlyosan károsodott az immunrendszere, mindenképpen tájékoztassa erről kezelőorvosát. A szakorvosunk meg fogja mondani, hogy az Ön esetében milyen körülmények között (és mikor) végezhető el a fogbeültetés.

Milyen betegségek, egészségügyi általános állapot vagy szokás fennállása esetén merül fel a kérdés, - bizonyos esetekben egyenesen kizáró tényezőként - hogy elvégezhető-e az implantátum beültetés?

 • súlyos immunológiai kórkép
 • súlyos cukorbetegség (jól beállított vércukorszint esetén – ha azt a kezelés ideje alatt fokozottan ellenőrzik – cukorbeteg is kaphat implantátumot)
 • daganatos betegségek
 • súlyos szív- és érrendszeri betegségek
 • súlyos vérképzőszervi betegségek
 • súlyos véralvadási zavarok
 • bizonyos gyógyszerek szedése
 • terhesség – mivel a röntgenfelvétel készítése káros a magzatra
 • a beavatkozás helyén nem megfelelő csontmennyiség
 • a fogak nem megfelelő ápoltsága (rossz szájhigiénia)
 • növekedésben lévő állcsont (14-18 éves kor)
 • erős dohányzás
 • túlzott alkoholfogyasztás
 • drog- vagy gyógyszerfüggőség


Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérdése lenne? Írja le kérdését az alábbi űrlapon és mi telefonos úton felvesszük Önnel a kapcsolatot és választ adunk kérdéseire.

Kérjen időpontot egy teljes konzultációs szűrővizsgálatot, most 20.000Ft helyett 15.000 Ft-os áron és közösen megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb megoldást. 


Köszönjük jelentkezését!