A fogszabályozótól nem csak szép lesz a mosolyod - szakorvosunk elmondja, hogyan alakíthatja át az életed a kezelés!

A fogszabályozótól nem csak szép lesz a mosolyod - szakorvosunk elmondja, hogyan alakíthatja át az életed a kezelés!

A fogszabályozás mellett számtalan szakmai érvet lehet felsorakoztatni. Helyreállítja a harapást, könnyebben tisztíthatóvá, ezáltal hosszabb távon megtarthatóvá válnak a fogak, és persze rendezettebb, harmonikusabb lesz a mosoly. Ezeket az előnyöket aligha lehet elvitatni, de ha nem orvosi tankönyvet szeretnénk írni, hanem pácienseket kezelni, nem árt, ha tudatosul bennünk, orvosokban, hogy a kezelés eredményeképpen emberi életek, sorsok formálódnak a kezünk alatt. Azok a pácienseim, akik a kezelésük aktív szakaszának már a végére értek, és már csak kontrollok során találkozunk, kérdésemre örömmel szokták megosztani velem, milyen változást hozott az életükbe a fogszabályozás. 


Az alábbiakban a legérdekesebb válaszokat foglaltam össze:


„Sokkal kevésbé szorongok társaságban”

Az önbizalom, vagy annak hiánya óriási hatással van társas kapcsolatainkra. Egy egészséges önbizalommal rendelkező ember számára sokkal kevésbé jelent kihívást új kapcsolatokat teremteni, vagy a komfortzónájából kimozdulni. Ha valaki elégedett a megjelenésével, az az önérvényesítő képességein is meg fog látszani. A pácienseim egy része arról is beszámolt, hogy magabiztosabban állnak ki a véleményükért és érdekeikért, mint a kezelésük előtt.


„Megkaptam egy állást, amit korábban meg sem mertem pályázni”

Úgy tűnik, hogy a frissen megszerzett önbizalom nem csak a magánéletre lehet hatással. Ha valahol igazán jó hasznát vehetjük a magabiztosságnak, az a karrierünk. Gondoljunk egy állásinterjúra, ahova már eleve kis vizsgadrukkal szoktunk érkezni. Ha ez párosul azzal, hogy a fogainkat rejtegetjük, szégyelljük, könnyen alakíthatjuk ki magunkról azt a benyomást, hogy félénkek, bizonytalanok vagyunk, ami sok pozícióban kifejezett hátrányt jelent. Az egyenes, nyílt tekintet és az őszinte mosoly bizalmat ébreszt, nem is beszélve arról, hogy bizonyos munkakörökben egyenesen követelmény a kifogástalan megjelenés.


„Végre merek mosolyogni a fotókon”

Már a konzultációk alkalmával is gyakran találkozom azzal a mondattal, hogy „szeretnék felszabadultan mosolyogni az esküvői fotóimon”. Aki úgy élte le a teljes életét, hogy csak csukott szájjal engedte magát fotózni, és minden barátjával összeveszett, aki véletlenül olyan fotót posztolt róla, amin látszanak a fogai, számíthat rá, hogy egészen új távlatok nyílnak majd meg előtte a fogszabályozás után. A kezelés végén a minimum egy új, mosolygós profilkép a Facebookra, de ismertem olyan pácienst is, aki egy profi fotózással ajándékozta meg magát a készülék eltávolítása után.


„A barátaim szerint megváltozott a kisugárzásom – pozitív irányba!”

Hihetetlenül apró dolgokon is múlhat, hogy milyen kép alakul ki és él tovább rólunk az ismerőseink fejében. Gondoljunk csak a testtartásra. Ha valaki görnyedten, karjait keresztbe fonva szokott állni, az ne lepődjön meg azon, ha a környezete zárkózottnak tartja. Ez természetesen nem mond el semmit az emberi értékeinkről, de egészen biztosan könnyebben veszünk néhány akadályt az életben, ha a mozdulataink, a mimikánk, a gesztusaink kiegyensúlyozottságot és magabiztosságot sugároznak. Nem ritka visszajelzés a pácienseinktől, hogy úgy érzik, leépült róluk a burok, amely addig távol tartotta őket az élet megannyi örömétől –és ezt a környezetük is folyamatosan visszaigazolja feléjük.


„Sokkal jobb gondját viselem a fogaimnak, mint azelőtt”

A fogszabályozás hónapjai, évei alatt a páciensek rákényszerülnek fogaik és fogszabályozójuk naponta többszöri, alapos tisztítására. Ha akarnák, sem tehetnének másként, ugyanis a fogszabályozón sokkal látványosabb módon tud megkapaszkodni az ételmaradék és a lepedék, mint a fogainkon. A kényszerből azonban először rutin, később megszokás, végül pedig belső igény lesz. A fogszabályozáson átesett páciensek általánosságban tudatosabbak fogaik és ínyük egészségére, szájhigiéniájukra és motiváltabbak annak megőrzésére is. 


Jelentkezz be konzultációnkra, változtass Te is az életeden!


Bejelentkezéshez hívd a +36 70 408 7088-as telefonszámot, vagy tekintsd meg akciónkat és töltsd ki online felületünket: 


AKCIÓS FOGSZABÁLYOZÁS KONZI


Várunk szeretettel fogászatunkon!