Hét érv, hogy miért válaszd rendelőnket, ha Neked is fontos a környezettudatosság

Hét érv, hogy miért válaszd rendelőnket, ha Neked is fontos a környezettudatosság

Miért vagyunk környezettudatos fogászati rendelő?

Kifejezetten a közelmúltbeli környezetünket érintő események láttán azt gondoljuk, hogy mindenkinek ki kell vennie a részét bolygónk egészséges ökoszisztémájának megőrzésében. Hisszük, hogy minden egyén fontos szerepet tud játszani a könyvezetvédelemben, és mint olyan, itt nekünk, mint vállalkozásnak is vannak lehetőségeink.

Ha csak arra gondolunk, hogy mennyi vizet fogyasztunk otthonunkban, vagy meddig és hol égetjük a lámpát, gyorsan körvonalazódnak a megtakarítási lehetőségek akár az egyén, akár egy bővebb kollektíva szintjén is.

Mindent megteszünk azért, hogy a DENTOP tevékenységének ökológiai lábnyomát a lehető legkisebb mértékűre fogjuk annak érdekében, hogy ezzel is hozzájáruljunk egy élhető bolygó fenntartásához.


Hogyan tudja egy fogászati rendelő is védeni a környezetet?

Erre bármennyire meglepő, számos lehetőség áll a rendelkezésünkre kezdve onnan, hogy milyen anyagokat és fogászati technológiát használunk, egészen odáig, hogy milyen eszközökkel támogatjuk pl. a műanyagterhelés csökkenését.


Van pár fontos eleme ennek a mátrixnak, amelyeket az alábbiakban listázunk, hogy érzékeltessük, miket tud megtenni egy fogászati rendelő is a közös cél, az egészséges életkörülmények megőrzésének érdekében:


1. amalgám-leválasztót építettünk a fogászati kezelőegységbe, hogy megakadályozzuk, hogy az amalgám (nehézfém) a csatornába kerüljön, ezzel szennyezze a környezetet;

2. igyekszünk csökkenteni az egyszerhasználatos műanyagok felhasznált mennyiségét, pl. az öblítésekhez lebomló, komposztálható poharakat kapnak a pacienseink;

3. figyelünk a vízfogyasztásra, víztakarékos csaptelepeket alkalmazunk;

4. a rendelőben mindenhol energiatakarékos, LED-világítást használunk;

5. egyre több területen választjuk az újrahasznosított papírt, legyen szó akár nyomtatásról, akár kéztörlő-papírokról;

6. digitális röntgeneket használunk, ezzel nincs szükség semmilyen fixáló folyadék alkalmazására, ami mind a környezetre, mind pedig a kollégákra potenciális veszélyt jelenthet;

7. végül, de nem utolsó sorban elutasítjuk a PET-palackokat, víztisztítót szereltettünk be a rendelőbe, és mind a kollégák, mind a paciensek ezt a többszörösen szűrt vizet fogyasztják, ami tiszta, minőségi és környezetbarát.


(Természetesen a veszélyes hulladékok megfelelő kezelését -azaz a veszélyes anyagok megsemmisítését egy profi, erre szakosodott céggel végeztetjük, így az nem kerül kommunális gyűjtőedényekbe- is ide sorolhatnánk, de tekintve, hogy ez minden rendelő esetén működési alapelvárás, nem látjuk ezen mozaik-rész kiemelését fontosnak. Amit tehát a fenti 7 pontban leírtunk, azok olyan extra elemek, melyek még nem feltétlenül jellemzőek a többi rendelőre is, de bízunk benne, hogy a hasonlóan gondolkodók száma idővel egyre csak gyarapodni fog.)


Mert mi felelősen gondolkozunk.

Mindezekkel jelentősen csökkentjük a tevékenységünk ökológiai lábnyomát egy olyan rendelővel összevetve, ahol a fenti intézkedések többletköltségeit nem vállalják fel. Szívből reméljük hamarosan egyre többen leszünk. Mert a cél közös ügyünk.