Dolgozhatok-e implantátum beültetés után?

Dolgozhatok-e implantátum beültetés után?

A fogászati implantátumok beültetése nem minősül nagyműtétnek, nem igényel kórházi bentfekvést, ennek ellenére invazív, szájsebészeti beavatkozásként kell tekintenünk rá, ezért, ha Ön ilyen beavatkozás előtt áll, javasoljuk, hogy tegye meg a megfelelő előkészületeket, hogy gyógyulása zavartalanul folyjon!

1. Ha Ön fizikai munkát végez, mindenképpen számoljon 3-5 nap kieséssel. Hasonlóképp nem javasolt semmilyen edzést sem végezni a műtétet követő napokon.

2. Ha Ön szellemi munkát végez, feltehetőleg munkaképes lesz a beavatkozás után, ám mivel egyes esetekben előfordulhat a műtétet követően fájdalom, arcduzzanat, vagy egyéb kellemetlenség, ha van lehetősége, vegyen ki néhány szabadnapot, vagy dolgozzon otthonról ezekben a napokban. Ez már csak azért is hasznos, mert ha esetleg aggasztja valamilyen tünete, így különösebb nehézség nélkül el tud látogatni a rendelőnkbe egy kontrollidőpontra.

3. Ha szükségét érzi, gondoskodjon kísérőről! A pácienseink többsége az implantátum beültetését követően úgy hagyja el a rendelőt, ahogy bejött – különösebb problémák nélkül. Ám teljesen normális, hogy ilyenkor az ember elesettebbnek, sebezhetőbbnek érzi magát, ezért, ha teheti, kérjen meg valakit, hogy kísérje el az időpontjára, majd utána haza!

4. Ne vezessen gépjárművet! A fogászati érzéstelenítők negatívan befolyásolhatják az Ön járművezető képességét, ezért ne vezessen autót, motorbiciklit, de a kerékpárral való közlekedést sem javasoljuk az Ön biztonsága érdekében!

Általánosságban kijelenthető, hogy a műtétet követően a gyógyulást legjobban a nyugodt körülmények és a sok pihenés szolgálja a legjobban, így, ha teheti biztosítson erre időt és lehetőséget!


Implantátumra van szüksége? Most kedvezményes áron vehet részt első konzultációján! Részletek!


Bejelentkezem konzultációra!