Dr. Vág János - Implantológiában (is) legjobbat kínáljuk pácienseinknek

Minőségben és megbízhatóságban nincsen kompromisszum, a Dentop páciensei ezért kapják a legkorszerűbb, Straumann implantátumokat.

Amikor fogimplantációról van szó, ma már számos cég kínál különböző megoldásokat. Mi, a Dentopnál a Straumann implantációs rendszer mellett tettük le a voksunkat, így betegeink számára a ma létező egyik legkorszerűbb technológiát tudjuk kínálni.

Az ITI Straumann implantációs rendszer világszerte ismert, ez az egyik legelterjedtebb technológia. Az 1954-ben, Svájcban alapított Straumann cég 1990 óta csak fogászati implantátumokat gyárt, ezzel a profillal nőtte ki világcéggé magát. Mostanra több mint 70 országban van jelen, világszerte pedig több mint 14 millió implantátumot ültettek már be tőlük. Sikerét elsősorban annak köszönheti, hogy a cég nagy hangsúlyt fektet a kutatásokra.

A gyár saját maga végzi a fejlesztéseket és a minőségellenőrzést. Ha probléma adódik egy implantátummal, dokumentálják és kivizsgálják az esetet, hogy ha szükséges, javítsanak a terméken. Ez az egy kézben összefutó fejlesztés és értékesítés a mai implantátum-piacon csak a prémium implantátumokra jellemző - fogalmazott dr Vág János, a Dentop konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa. A szakember szerint éppen ez ad biztosítékot arra, hogy élethosszig tartó, minőségi terméket kínálnak, mely standard, magas minőséget képvisel.

Az olcsóbb rendszerek lényege, hogy lemásolják a piacon lévő, minőségi implantátumokat, de éppen azok a finomságok nem vehetők át, amelyektől a csúcstermékek kiemelkednek a piac többi terméke közül. 

Egy csavarmenet például lemásolható, ám az a felületkezelés, amely az implantátum csonthoz és ínyhez történő biológiai adaptációt, és így az implantátum hosszútávú sikerét garantálja nehezen másolható le.

A Straumann-implantátumoknak például éppen ez a bevonat adja a különlegességét. A gyártó olyan hidrofil felületet hozott létre, mely gyorsítja és ingerli a csontsejtek ránövését az implantátumra, felgyorsítva annak becsontosodását. Így sikerült elérni, hogy a korábbi 4-6 hónap helyett ezeknél az implantátumoknál már csak 2 hónapot kell várni a terhelhetőséggel.

Dr Vág Jánosnak, aki implantátumra készített fogpótlásokkal foglalkozik, saját tapasztalatai azt mutatják, hogy a Straumannak profi a felépítménye is. Ez pedig jelentősen megkönnyíti a munkáját, hiszen rengeteg lehetőséget biztosít különféle fogak kialakításához. - A variációknak köszönhetően mindenki számára a legtökéletesebb felépítményt lehet elkészíteni, ami jelentősen megkönnyíti szép, esztétikus felépítmény kialakítását. Ezenkívül, ha anatómikusan alakítjuk ki a fogkoronát és annak csatlakozó elemét az implantátumhoz, akkor a fogsor könnyen tisztíthatóvá válik és a megfelelő ínyvastagság alakul ki az implantátum körül. Ezek a tényezők fogják meghatározni az implantátum hosszútávú élettartamát.