Nehéz megtenni az első lépést a magabiztos mosolyért? Jelentkezzen be fogszabályozásra budapesti rendelőnkbe!

Segítünk!

Most, visszavonásig a FOGSZABÁLYOZÁSI KONZULTÁCIÓN 10.000Ft kedvezménnyel vehet részt! A kedvezmény limitált ideig vehető igénybe! 

Rögzített- és láthatatlan, sínes rendszerű fogszabályozás terén is specialisták vagyunk! Forduljon hozzánk bizalommal, segítünk, hogy mielőbb magabiztosan mosolyoghasson!


Bejelentkezem kedvezményes fogszabályozási konzultációra!


Mit tartalmaz az ajánlat?


Mennyibe kerül?

A fogszabályozási szakorvosi konzultáció most 20 000 Ft helyett csak 10 000 Ft-ba kerül.


Meddig vehetem igénybe?

A kedvezményes konzultációra a bejelentkezéseket már csak 2024. június 30-ig tudjuk fogadni.


Hogyan vehetem igénybe?

A kedvezményhez jelentkezzen be elérhetőségei megadásával! Az „Üzenet” mezőbe kérjük, írja be: „szezonális akció”, vagy jelezze ezt az ügyfélszolgálatos kollégának!


Kinek ajánljuk a fogszabályozási konzultációt?

 • Azoknak, akik zavarban vannak, ha mások előtt mosolyogniuk kell.
 • Akik nem elégedettek azzal, amit a tükörben látnak.
 • Akiknek fogai helyzete miatt problémát jelent a harapás vagy a rágás, esetleg gyorsan romlanak a fogai.
 • Akik állkapocsízületi panaszokkal élnek.


Ki lesz a fogorvosom?

Fogszabályozó szakorvosunk Dr. Balogh Enikő.

Precizitásuknak, hibátlan esztétikai érzéküknek és kedvességüknek köszönhetően orvosaink legtöbb páciense korábbi páciensek ajánlására érkezik rendelőnkbe.


Bejelentkezem kedvezményes fogszabályozási konzultációra!


Többet szeretne tudni a fogszabályozókról? Görgessen lejjebb a további izgalmas részletekért, most akár 180eFt kedvezményt kaphat a készülékek árából!


Általános kérdések


Fém önligírozó készülék => most akár 100eFt kedvezménnyel, limitált ideig érvényes akció.

Esztétikus porcelán/zafír készülék => most akár 120eFt kedvezménnyel, limitált ideig érvényes akció.

Láthatatlan sínes fogszabályozó készülék => most akár csomagban 585eFt-tól (Straumann ClearCorrect™)

A Pácienseink számára a legmodernebb készülékeket és innovatív technikákat hívjuk segítségül személyre szabott kezelést nyújtva.

A tejfogazatnál ritkán javasolt a fogszabályozás, de vannak olyan készülékek, amik már ebben a korban javíthatnak a fogak helyzetén és a harapáson. A maradandó metszőfogak kinövése után érdemes elvinni gyermekünket egy konzultációra, mert szükség esetén koordinálható a maradandó fogak kinövése. A legoptimálisabb fogszabályozási kor a 14-18 év közötti időszak, ilyenkor a legjobban mozgathatóak a fogak, de 7 éves kortól bármilyen korosztálynak ajánlott.

Az első konzultáció alkalmával egy alapos szájvizsgálat során a fogszabályozó szakorvos felméri a kezelendő problémákat. Meghallgatva a Páciens nézőpontjait, megbeszélésre kerülnek a kezeléshez használható készülékek, a kezelés menete stb. A kezelési terv pontos elkészítéséhez szükséges egy felső-alsó fogsorról vett lenyomat, panoráma röntgen felvétel és egy tele röntgen felvétel, melynek segítségével a fogszabályozó szakorvos elkészíti a személyre szabott tervet.

Igen, lehetséges. Koronás fogak esetében amennyiben rögzített készülékkel végzik a kezelést, a bracket eltávolítás során előfordulhat, hogy a korona porcelán felülete megsérül így azt korrigálni kell.

A kivehető és a ragasztott készülék esetében is van egy 3-5 napos megszokási idő, amikor a beszéden érezhető lehet minimális fonációs zavar. Ezt az időszakot lerövidíthetjük, ha az első 1-2 nap folyamán 15-30 percet hangos olvasással töltünk és minél többet beszélgetünk.

Tudtad, hogy rögzített fogszabályozó viselése esetén is tudsz fogfehérítést kérni?


Jelentkezzen be kedvezményes fogszabályozási konzultációra még ma!

Köszönjük jelentkezését!


Rögzített fogszabályozókkal kapcsolatos kérdések


Damon System – Lágy (értsd: biológiai) erőkkel működő fogszabályozó rendszerek

A hagyományos fogszabályozókhoz képest a Damon készülékeket úgy fejlesztették ki, hogy működésük a sokkal kisebb súrlódás elvén alapuljon. Ennek segítségével a kötőelemek és az ívek közötti súrlódás lecsökken, ennek köszönhetően a fogak sokkal kisebb erőkkel mozgathatók, akár felnőtt korban is.

Az ívek rögzítésre beépített záraknak köszönhetően a terhelő erő jelentősen kisebb, mint a hagyományos „gumis” rendszerek esetében, mely utóbbiak által kifejtett erő az önligírozó társaihoz képest 400-600X-os is lehet.

Damon fogszabályozó készülékek előnyei:

 • Önligírozó, speciálisan felépített készülékek, beépített ív rögzítő zárakkal
 • Rövidebb kezelési idő
 • Kevesebb aktiválási alkalom (átlagos 4 hét helyett 6-8 hét)
 • A fogakat gyorsabban mozgató High-tech ívek
 • Legkomfortosabb fogszabályozó készülékek (könnyebb megszokni is)
 • A biológiai erők alkalmazásának köszönhetően fog- és csontbarát
 • Könnyebb tisztán tartani, mint a hagyományos készülékeket
 • Finom erőknek köszönhetően a fogágy is jobban reagál a kezelésre, elsősorban a gumi rögzítő elemek hiánya miatt

A biológiai erőknek köszönhetően a fogszabályozás akár gyorsabb is lehet a hagyományos kezelésnél, de ami még lényegesebb, kevésbé káros a fogaknak! A Damon rendszerrel legtöbb esetben elkerülhető a foghúzás és a szájpadláson átívelő tágító és összekötő elemek használata is. Ezzel a fogszabályozás könnyebben elviselhetővé válik.

Az első konzultációs időpont alkalmával minden esetben rögzítésre kerülnek az allergiás panaszok, így a fogszabályozó szakorvos is figyelembe veszi a készülékek ajánlásánál a fémallergiát. Rendelőnkben több féle teljesen fémmentes készüléket kínálunk Pácienseinknek, így a fémallergiások is nyugodt szívvel vághatnak bele a kezelésbe.

A rögzített fogszabályozó készülék felragasztása teljes mértékben fájdalommentes. A felhelyezés során a fogak felszíne letisztításra kerül, majd minimális ragasztóanyaggal, pontos megfelelő pozícióba illesztés után felragasztásra kerülnek a tappancsok (bracketek), melyeket speciális lámpával való megvilágítással stabilizálunk. Ezek után kerül behelyezésre az ív, amely összefogja a bracketeket.

A fogszabályozó készülék felhelyezés után szokatlan érzést kelthet, de pár nap után teljesen természetes válik viseletük. Előfordulhat pár napos fogérzékenység, az íny, nyelv és ajkak irritációja, melyet több folyadék fogyasztásával mérsékelhetünk. A kifejezetten erre a célra készített viasz fogszabályozóra felhelyezése is enyhítheti a kezdeti kellemetlen tüneteket.

A fogszabályozó készülék és a bracketek ragasztására használt ragasztó sem károsítja a fogakat. A fogak tisztítására kiemelkedő figyelmet szükséges fordítani a fogak nehezebben tisztíthatósága miatt, de ehhez speciális fogszabályozó készülékekhez készített eszközök nyújtanak segítséget.

A fogszabályozó készülék nem gyorsítja, azonban a bracketek körül könnyeben lerakódhat a lepedék, ami ha nincs körültekintően, rendszeresen tisztítva fogszuvasodáshoz vezethet.

A bracketek körül könnyeben megül a lepedék, így ennek a területnek a tisztítása kiemelkedően fontos. Számos kifejezetten fogszabályozáskor használható fogtisztító eszköz alkalmazható, mint például az egyedi, ragasztott fogszabályozóhoz kialakított fogkefe, fogköztisztító kefe, egycsomós fogkefe, elektromos fogkefe. Ezek használatáról szakorvosunk és higiénikusaink nyújtanak teljes körű tájékoztatást.

A kezelési tervben foglaltak a fogak általánosan vett mozgási idejével kalkulálnak, azonban minden páciens más, így az életkor, aktiválások sűrűsége, csontszerkezet, leesett bracketek is befolyásolhatják a kezelés időtartalmát.

Ilyen esetben minél hamarabb célszerű értesíteni a fogszabályozó szakorvost és időpontot egyeztetni a probléma kezelésére. Ha a leesett bracket nem kerül időben visszaragasztásra, a fog elkezdhet visszamozdulni az eredeti, fogszabályozás előtti helyzetébe.

A retenciós készülék funkciója, hogy a fogakat helyben tartsa a fogszabályozás után, ameddig az állcsont, az íny és a lágyrészek alkalmazkodnak a fogak új helyzetéhez, megelőzve azok eredeti helyzetbe való visszamozdulását.

Rögzített fogszabályozó esetében 1-2 évig szükséges a retenciós készülék hordása.

A fogszabályozó készülék nem akadályoz a sportolásban, de külső rögzített készülék esetében a küzdő-és csapatsportok űzésénél célszerű fogszabályozó készülékhez készített fogvédőt használni.


Láthatatlan fogszabályozókkal kapcsolatos kérdések


A mai modern technológiával gyártott készülékek már felnőtteknek is tökéletesen eredményes kezelést nyújtanak. Pontos digitális tervezéssel.

A láthatatlan fogszabályozó rendszer a fogszabályozás ma ismert legmodernebb módja. Az áttetsző sínek sorozatával végzett fogszabályozás a leginkább naprakész eljárás a fogszabályozó kezelések között.

A fogszabályozó rendszer alapja a high-tech 3D technológia. Egy számítógépes program segítségével előre megtervezésre kerül az elvárt eredmény. A fogszabályozást átlátszó „sínek” végzik, melyek egy nagy-precizitású 3D nyomtató segítségével készülnek. A virtuális fogmozgatási tervben meghatározásra kerül, hogy hány darab sín szükséges az elvárt eredmény eléréséhez.

A sín anyaga biokompatibilis, BPA mentes, hajszál vékony orvosi műanyag, melyből a használat során garantáltan nem oldódik ki semmilyen mellékanyag.

Nem engedi a munkája, hogy állandó, rögzített fogszabályozó készüléket viseljen?

Válassza a kivehető, láthatatlan sínes felnőtt fogszabályozó készülékünket!

A láthatatlan fogszabályozás kifejezetten felnőttek számára kifejlesztett eljárás! Kisebb kompromisszumokkal gyermekek részére is alkalmazható, de szerencsés ha már nincsenek tejfogai a páciensnek.

Mivel a fogászati anomáliák is különbözőek, így azok kezelése is más és más. Az, hogy az ön láthatatlan fogszabályozó kezelésének pontosan mennyi lesz az ára, csak a státusz felállítása után, egy bonyolult tervezési folyamat végén tudjuk megállapítani.

Természetesen mielőtt Önnek ez bármilyen költséggel járna, klinikánkon pontos árajánlatot fog kapni a kezelés várható áráról! Ezt követően semmilyen rejtett költség,utólagos fizetnivaló nem terheli Önt!

Általánosságban elmondható, hogy egy láthatatlan fogszabályozó kezelés nem drágább,mint egy hagyományos fogszabályozó kezelés, költségük nagyjából fedi egymást.

A láthatatlan fogszabályozó nem csupán az enyhébb esetek kezelésére alkalmas! Sikerrel alkalmazható nyitott harapás, keresztharapás, fogtorlódás, diasztéma és mélyharapás esetén is. Természetesen függ az adott páciens fog- és csontállományának állapotától, de jellemzően sikerrel oldjuk meg a fenti típusú eseteket.

A láthatatlan fogszabályozóról általánosságban elmondható, hogy hozzávetőleg fele annyi idő alatt képes eredményt elérni, mint hagyományos társai. A kezelés és a kezelés eredményének fenntartása is nagyban függ a páciens együttműködésétől. Amennyiben a megadott óraszámban hordja a síneket és később a fenntartó sínt, akkor az eredmény tartós és végleges.

A láthatatlan fogszabályozó egy lágy erőkkel ható fogszabályozó típus. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy folyamatos , de gyenge erősségű nyomásnak tesszük ki a fogakat.

Ez az új sínek használata során az első 1-2 napban járhat kellemetlen érzéssel, de ez rövid idő után elmúlik és a kezelés nem befolyásolja Önt mindennapjaiban.

A láthatatlan fogszabályozó rendszer a ma ismert legmodernebb módja a fogszabályozásnak. Már a fogmozgatási terv elkészítése is virtuálisan egy számítógépes program segítségével történik.

A gyártás során a ma ismert egyik legnaprakészebb eljárást, a 3 dimenziós nyomtatást hívjuk segítségül.

Az láthatatlan fogszabályozó minden egyes fogat a virtuális terv alapján megtervezett módon mozgat. Nem csak a mozgatások mértéket tudjuk pontosan meghatározni, hanem azt is , hogy ezek a mozgatások milyen kezelési stádiumban/időben történjenek.Ön a sínek viselése során a lágy erőknek köszönhetően nem érez jelentős fájdalmat, csupán az eredményt fogja látni, hogy fogai hétről hétre egyre közelebb kerülnek az ideális állapothoz!

A sikerhez Önre is szükségünk van! Mivel a fogszabályozó egy mozdulattal, könnyedén kivehető, így csábító lehet a gondolat, hogy csupán éjszaka használja, vagy csak a nap különböző időszakaiban.

Azonban a tökéletes eredmény eléréséhez a fogszabályozó napi 22 órás hordása elengedhetetlen!

A síneket csak evés,ivás ,fogmosás idejére szabad kivenni!

Eredményeképpen már egy hónap után láthatok a pozitív változások. A kezelés végén pedig egy új, gyönyörű mosoly.

Mivel nincs két egyforma fogsor, így nincs két ugyanolyan hosszú kezelés sem! Az Ön fogazatának állapota, az anomália súlyossága határozza meg a kezelés hosszát. Nincs két egyforma eset, nincs standard ami alapján meghatározható lenne előre, hogy milyen hosszú lesz a kezelés.

A fogszabályozó kezelés megkezdése előtt a röntgen képek és a lenyomat feldolgozása után pontosan jelezni fogjuk Ön felé, hogy milyen hosszú kezelésre számíthat!

Általánosságban elmondható, hogy hagyományos társaihoz mérten a láthatatlan fogszabályozó nagyjából fele annyi idő alatt végzi el a szükséges fogmozgatást!

Egy egyszerűbb eset akár két-három hónap alatt megoldható!

A kívánt eredmény eléréséhez, napi 20-22 óra viselés szükséges. Egy-egy sínt kettő hét viselés után a sorozatban következőre kell cserélni, mely folytatja a szabályozást.

Az kezelőorvosi vizitet általában hat és nyolc hét között javasoljuk. Orvosa ilyenkor ellenőrzi az elvárt folyamatok megvalósulását, probléma esetén megoldást javasol és átadja a következő síneket.

Láthatatlan fogszabályozóink német gyártmányú, hypoallergén, BPA mentes, orvosi minőségű thermoplasticból készülnek. Használatuk közben garantáltam nem oldódik semmi ki belőlük, bármilyen jellegű anyaggal érintkezzenek is.

Minden fogszabályozó kezelésnél szükséges helyben tartó, úgynevezett retainer sín viselése éjszakánként. Az Ön orvosa pontosan tájékoztatni fogja ezen időszak hosszáról.

Az általunk láthatatlan fogszabályozáshoz használt sínek tökéletesen áttetszőek, gyakorlatlan szem számára szinte teljesen láthatatlanok.

A sínek vastagsága egy milliméter alatti, így nem emelik meg a harapást, nem nyomják ki az ajkat. Tökéletesen illeszkednek az Ön fogsorára,mindenki elől elrejtve a fogszabályozás folyamatát!