Tájékoztatás antigén gyorstesztről

Kedves Paciensünk!


Rendelőnkben az egészség megőrzése kiemelt fontosságú, kifejezetten járványidőszakban. Ezért pácienseinket, védettségi igazolvány hiányábankoronavírus gyorstesztnek vetjük alá, és kizárólag annak negatív eredménye esetén kezdjük meg a fogászati kezelést.


A tesztet 5.000Ft-ért tudjuk elvégezni.


Kérjük Önöket, hogy időpontjuk előtt tájékoztassák a páciens-koordinátor kollégáinkat, hogy rendelkeznek-e oltási igazolvánnyal és amennyiben igen, feltétlenül hozzák magukkal az időpontjukra. Ennek birtokában egyszerűsödik az adminisztráció és a kezelések is további kockázatbecslések nélkül elvégezhetőek lesznek.


A Kormány 469/2021. (VIII. 6.) Korm. rendelete a tervezhető fogászati ellátások, a rehabilitációs ellátások, valamint a tervezhető invazív beavatkozások veszélyhelyzeti rendjéről azt írja, hogy a felsorolt ellátásokra, beavatkozásokra - ide nem értve a vérvételt és az injekció beadását - jelentkező 6 éven felüli személy (a továbbiakban: beteg) ellátásának feltétele, hogy

a) a koronavírus ellen védett, vagy

b) a tervezett ellátást vagy a beavatkozást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív eredményű molekuláris biológiai vizsgálattal – SARS-CoV-2 PCR-teszt – és az ellátás vagy a beavatkozás napján elvégzett negatív eredményű antigén gyorsteszttel igazolja, hogy a vizsgálat időpontjában a szervezetében SARS-CoV-2 koronavírus nem volt kimutatható.

A beteget kísérő személyre (a továbbiakban: kísérő) ugyanez vonatkozik. A rendelet szerint kivétel a koronavírus ellen nem védett, tervezhető invazív beavatkozásra jelentkező személy esetében, ha az invazív beavatkozás kockázata – szakmai szempontból – elhanyagolható, a tervezett invazív beavatkozást végző szakorvos döntése alapján a tesztek elvégzése nélkül a tervezett invazív beavatkozás végrehajtható.


Hogyan történik a mintavétel?

A mintavétel az orrgaratból történik orrtampon segítségével. Az eredmény tíz percen belül olvasható le. A mintát kiképzett asszisztenseink veszik le. Kérjük, hogy az extra vizsgálat miatt a megadott időponthoz képest 10 perccel korábban érkezzen rendelőnkbe!


Mikor nincs szükség a teszt elvégzésére?

A tesztkötelezettség alól akkor mentesül,

  • ha mindkét oltását megkapta már (és rendelkezik oltási igazolással),
  • illetve amennyiben két napnál nem régebbi PCR tesztet vagy egy napnál nem régebbi antigén tesztet mutat be recepciós kollégánknak!


Mire kell számítani, ha a teszt pozitív eredményt mutat?

Ebben az esetben a konzultációt, illetve a kezelést átütemezzük. Munkatársaink természetesen mindent megtesznek azért, hogy mielőbbi új időpontot egyeztessenek Önnel a beavatkozás elvégzésére!


A DENTOP-ban biztonságban van!


Örömmel tájékoztatjuk Önt arról is, hogy rendelőnk valamennyi munkatársa megkapta a COVID-19 elleni vakcinát! Betegbiztonsági protokollunkat továbbra is életben tartjuk, a járványhelyzet alakulásának függvényében aktualizáljuk, ill. alkalmazzuk a protokoll egyes elemeit.

Köszönjük együttműködését! Önnek is köszönhetően így továbbra is biztonságos körülmények között végezzük szolgáltatásunkat, várjuk szeretetettel.


Üdv. Kiss Gábor

ügyvezető