Kedvezményes prémium implantátum beültetés budapesti rendelőnkben!

Az implantálás a ma elérhető legmodernebb eljárás. 


Lényege, hogy az elvesztett fog(ak) helyére egy (vagy több) magában álló, egyedileg rögzített, fogtechnikus által készített (mű)fog vagy implantációs hídpótlás kerül. Nincs tehát szükség egészséges fogak lecsiszolására, hogy azokhoz rögzíteni lehessen a pótlást, vagyis egy fog hiánya esetén ez a legkíméletesebb módszer. Az implantált fog ugyanakkor nagyobb pótlások esetében is stabilabb megoldást biztosíthat: segítségével például fixen rögzített híd, vagy akár teljes fogsor is készülhet olyan esetekben is, amikor hagyományos módszerekkel csak kivehető pótlást lehetne készíteni.


Az implantátum mellett szóló érvek


Az implantátum 30 perc alatt, egyszerűen, gyorsan behelyezhető, teljesen fájdalommentesen!


A fogászati implantátum olyan bioanyagból készített műgyökér, amelyet az elvesztett foga(i) helyére ültetünk be az előzetesen megtervezett fogpótlás viselése céljából. 

Anyaga a legtöbb esetben tiszta, ötvözetlen titán. A titánt az emberi szervezet teljes mértékben elfogadja, nincs allergizáló hatása, ezért is használja az orvoslás széles körben.

1. Szakorvosi konzultáció, panoráma röntgenfelvétel, árajánlat

2. Implantátum beültetés, lezárás (lokális érzéstelenítésben)

3. Gyógyulási szakasz - az implantátum csontosodás. 4-6 hónapig tart jellemzően, függően az egészségügyi állapottól és az implantátum felületkezelésétől

4. Pótlás (korona, híd, implantátumra rögzíthető fogsor) labor általi készítése implantátumra

5. Pótlás rögzítése az implantátum felépítményre, hogy Ön újra szabadon mosolyoghasson, rághasson, mint korábban saját fogaival.

 • Minden olyan páciensnek, akinél kizáró okok nem állnak fenn és aki ezt a megoldást választja.
 • Ha nem szeretné lecsiszoltatni a foghiányt határoló ép egészséges fogakat klasszikus híd készítéséhez
 • Ha a kivehető lemezes fogpólását szeretné stabilabbá tenni
 • Ha kivehető protézis helyett fix, rögzített hidat szeretne viselni.

Olvassa el a témában készült bejegyzésünket.

 • Kellő csontmennyiség, melyet szakorvosunk CT-felvétel alapján ellenőriz
 • Jó egészségi állapot (autóvezetői alkalmasságnak megfelelő)
 • Az impantátum tartóssága érdekében fontos a megfelelő szájhigiénia!

Az akciós implantátum beültetés az alábbiakat tartalmazza


Fogbeültetést megelőzően minden esetben röntgen-, szükség esetén CT-felvétel készül. A fogbeültetést steril műtői környezetben, a legmagasabb higiéniai szempontokat figyelembe véve végezzük.


A pénzügyi tervezhetőség kiemelten fontos: Az implantációs fogpótlás teljes költsége nem egyszerre jelentkezik, hanem 2 nagyobb részletben, megközelítőleg 4-6 hónap eltéréssel.


*A Zimvie egy globális, élettudományok területén élen járó, Nasdaq-on jegyzett vállalat, amelynek átfogó és fejlett termékportfoliója van a fogászat területén: https://www.zimvie.com/en


FONTOS TUDNIA

A felépítmény és a választott korona típusa nagymértékben hat a teljes fogpótlás árára, ezért erről egy személyes konzultációt és állapotfelmérést követően tudunk részletes árajánlatot adni, miután megismertük az Ön személyes igényeit, elképzeléseit.Rendelőnkben foglalkozunk Straumann-termékekkel is, itt magasabb induló árral kell számolni. Egyedi ajánlatunkat kérje személyes konzultációján.

Olvasson utána a Straumann-termékek jellemzőinek.


Több, vagy akár az összes fogát szeretné pótoltatni?


Implantátumokkal ez is lehetséges! Nézze meg a lehetőségeket!

Teljes fogatlanság kezelésére az alábbi implantátumos megoldási lehetőségeket javasoljuk:

Teljes foghiány pótlása implantátumokkal - a rögzített körhíd esete

All-on-4: Teljes fogív rehabilitáció 4 implantátummal

Implantátumokon elhorgonyzott stéges fogsor (az "overdenture")

Teljes fogsor implantátumra rögzítve: Implantátumokon elhorgonyzott, lokátoros fogpótlás (kivehető fogsor)

Az egyes megoldások árait személyre szabott ajánlat keretében tudjuk megadni.


Érdekli hogyan zajlik a műtét, és hogy mire kell figyelnie azt követően?

Az alábbi linkre kattintva részletesen bemutatjuk a beavatkozás menetét, és a legfontosabb tudnivalókat azoknak, akik rendelkeznek már ilyen fogpótlással.


További kérdése merült fel? Előzetesen megválaszolunk párat alább:


Az implantáció nem kísérletezés, hanem egy bizonyított, naprakész fogászati technika, ami tudományosan bizonyított és évtizedek óta fogorvosok és szájsebészek által tesztelt. A potenciális kockázatok az implantátumot igénylő Paciens szájhigiéniájától és előzetes orvosi/egészségügyi általános állapotától függ. A fogorvosa minden esetben megvizsgálja, hogy az Ön számára megfelelő terápiás opciót jelentenek-e az implantátumok.

Fogászati implantátumok behelyezése helyi érzéstelenítésben történik, hogy a diszkomfort érzet minimalizálásra kerüljön. A beavatkozás fájdalommentes. Bármi kétsége merülne fel az implantátuma műtétet követő kondíciójáról, javasoljuk konzultáljon fogorvosával.

Ellentétben azzal, amit a legtöbben gondolnak, hagyományos fogpótlás-megoládások nem mindig jelentenek költséghatékonyságot. Az implantáció költsége egyénfüggő, az eset komplexitásától függ. A legtöbb esetben a fogászati implantátumok bizonyulnak hosszú távon a gazdaságosabb megoldásnak. Minden esetben kérjen kezelőorvosától a kezelés előtt részletes árajánlatot.

Implantátumok beültetésére onnantól van lehetőség, hogy az állcsont fejlődése befejeződött. Ezért fiatal paciensek esetén erre különösen figyelni kell. A spektrum másik végén nincs korbeli limitáció, amennyiben persze nem rizikópacienssel állunk szemben. Ilyen esetben a fogorvos állapítja meg, hogy az állapot alkalmas-e a sikeres beavatkozás elvégézésére.

Persze! A kezelés kockázata oly mértékben csekély, hogy akár 90 éves korban is elvégezhető. Amennyiben Ön alkalmas bármilyen egyéb fogászati kezelésre, valamint általánosan jó egészségnek örvend, bártan vállalhatja a fogbeültetést.

Az implantátum behelyezését követően a gyógyulási szakasz általában 3-6 hónapot vesz igénybe. Ez idő alatt az implantátum eléri azt a stabilitási fokot (csontosodás), amely szükséges a fogpótlás viseléséhez. A gyógyulási idő egyénfüggő paraméter.

A műtét időtartamát nem lehet előre pontosan meghatározni, de tapasztalatunk szerint maga az implantátum beültetése komplikációmentes esetben 1 implantátum esetén csupán pár percig tart. Amennyiben csontpótlásra is van szükség, a beavatkozás időigénye némileg magasabb, de még ekkor is kb. fél órával kell számolni. Amennyiben több implantátumot is beültetünk, általában 1 műtéti óra alatt 3-4 implantátum is beültethető, akár csontpótlással is. A beavatkozás az extra erős érzéstelenítőnek köszönhetően teljesen fájdalommentes.

A 3D CT pontosan megmutatja, hogy a páciens csontállománya alkalmas-e az azonnali implantációra, vagy előbb csontpótlást kell végezni. Csontpótlás akkor szükséges, ha a csont nem elég magas vagy széles, illetve a szerkezete nem megfelelő ahhoz, hogy képes legyen az implantátumot megtartani.

A csontpótlás célja – mint ahogy ez a nevéből logikusan következik is –, hogy pótoljuk azt a hiányzó csontállományt, ami a fog hiányának hatására sorvadt el. Maga a csontpótlás többféle anyaggal is történhet: más helyről kivett sajáttal, de műcsontot is használnak a művelethez.

A csontpótlásnak létezik egy speciális válfaja, az úgynevezett sinus lift, vagy más néven arcüreg emelés. Ezt a technikát a felső állcsontnál alkalmazzuk, amikor az arcüreg lenyúlása miatt nincs elég hely az implantátum számára. Ebben az esetben a csontpótló anyagot a megemelt arcüreg nyálkahártyája alá ültetjük be, elegendő helyet teremtve ezzel a műgyökér számára.

Megfelelő szájhigiénia mellett az implantátum akár egy életre is szólhat. Az implantátumos pótlást nem fenyegeti szuvasodás, jobban ellenáll a terhelésnek, mint a valódi fog.

Teljesen természetes érzés lesz. Akár beszél, eszik, rág vagy mosolyog, sem Ön, sem a környezete nem fogja érezni a különbséget a természetes és a beültetett fogak között.

Nem. Az implantátumok anyaga titán, melyet már több mint 40 éve használ az orvostudomány. Ez idő alatt bebizonyosodott, hogy az implantátumok anyaga semmilyen allergiás reakciót nem vált ki.

Igen, azonban ebben az esetben kiemelten fontos a jól beállított és folyamatosan ellenőrzött vércukorszint. A rosszul beállított vércukorszint az anyagcsereproblémák miatt negatívan befolyásolja a gyógyulást.

Igen, sajnos vannak ilyen betegségek (lásd a lenti összefoglalót), azonban ezek szélsőséges eseteknek tekinthetőek. Amennyiben Ön súlyos szív- és érrendszeri megbetegedésben, veseelégtelenségben, vagy vérzékenységben szenved vagy súlyosan károsodott az immunrendszere, mindenképpen tájékoztassa erről kezelőorvosát. A szakorvosunk meg fogja mondani, hogy az Ön esetében milyen körülmények között (és mikor) végezhető el a fogbeültetés.

Milyen betegségek, egészségügyi általános állapot vagy szokás fennállása esetén merül fel a kérdés, - bizonyos esetekben egyenesen kizáró tényezőként - hogy elvégezhető-e az implantátum beültetés?

 • súlyos immunológiai kórkép
 • súlyos cukorbetegség (jól beállított vércukorszint esetén – ha azt a kezelés ideje alatt fokozottan ellenőrzik – cukorbeteg is kaphat implantátumot)
 • daganatos betegségek
 • súlyos szív- és érrendszeri betegségek
 • súlyos vérképzőszervi betegségek
 • súlyos véralvadási zavarok
 • bizonyos gyógyszerek szedése
 • terhesség – mivel a röntgenfelvétel készítése káros a magzatra
 • a beavatkozás helyén nem megfelelő csontmennyiség
 • a fogak nem megfelelő ápoltsága (rossz szájhigiénia)
 • növekedésben lévő állcsont (14-18 éves kor)
 • erős dohányzás
 • túlzott alkoholfogyasztás
 • drog- vagy gyógyszerfüggőség

Kérje szakorvosi konzultációnkat! Élvezze Ön is az implantátum nyújtotta komfortot.

Köszönjük jelentkezését!