Élpótlás, letört fog pótlás, javítás

Metszőfogaink igen fontos szerepet játszanak életünkben. Mind étkezéskor, mind esztétikailag, hiszen beszéd közben, mosolygáskor ezek a legszembetűnőbbek.

Gyakran előfordul azonban, hogy véletlenül, akár sérülés következtében meggyengül a metszőfog éle, súlyosabb esetben a fogkorona nagyobb része le is törhet. Ekkor szükséges a fog élpótlása, a letört fog felépítése.

Prémium minőségű, kifejezetten a metszőfogahoz kifejlesztett tömőanyagokat alkalmazunk. Az esztétikai fogászat térhódításának köszönhetően ma már metszőfogaink tökéletesen helyreállíthatóak. Folyamatos továbbképzéseken bővítjük tudásunkat, hogy ezáltal az Ön számára legmegfelelőbb kezelést nyújtsuk mind esztétikai, mind funkcionális szempontok figyelembevételével.


Hogyan készül?

A front fogak felépítése - kisebb sérülés esetén - akár egy ülésben is elvégezhető. Ilyenkor az alapos színmeghatározás és anyagválasztás után a szomszédos fogak alakját figyelembe véve állítjuk helyre a sérült fogat.

Nagyobb foganyaghiány esetén azonban a fogtechnikus segítségére is szükség lehet. Ebben az esetben lenyomatot veszünk az érintett fogakról, melynek alapján a fogtechnikus visszaépíti egy gipszmintán a fog hiányzó részét, melyről egy lenyomatot, ún. szilikonkulcsot készít. Ezt az ideális fogformáról készült lenyomatot a páciens szájába visszahelyezve, méretre igazítás után, rétegenként visszaépíthető tömőanyaggal a hiányzó fogrész a kívánt, ideális formára.

Utolsó lépésként többféle polírozó eszközzel alakítjuk teljesen természetessé a visszaépített metszőfogakat.

Jelentkezzen be esztétikai specialistáinkhoz! Kérjen időpontot még ma élpótlásra, letört fog javítására!

Köszönjük megkeresését!