Parodontológiai fenntartó kezelések

Parodontológiai fenntartó kezelések fontossága kiemelt. Klinikánkon erre is koncentrálnak szakorvosaink.

Cél a gyulladásmentes állapot fenntartása, melyhez a rutinszerű ínytisztításokon történő 3-6 havonta történő megjelenés elengedhetetlen.

A teljes körű parodontális kezelést az utolsó műtétet követően is folytatni szükséges. A fogágybetegség ugyanis nem szűnik meg, csupán jelentős javulás érhető el, valamint a kezelések eredményeképpen a megerősödött, gyulladásmentes állapotot lehet fenntartani. 

Miért nem szűnik meg a betegség, ha már kezeltük?

A fogágybetegséget kórokozó baktériumok okozzák, melyek nem tűnnek el a szájüregből a kezelés hatására, azonban folyamatos otthoni ínytisztítással alacsony szinten tartható ezen kórokozók száma. Emellett alapvető fontosságú a rendszeres, akár 3 havonta elvégzett rendelői ultrahangos ínytisztítás valamint fogkőlevétel. Ezekkel a fenntartó-kezelésekkel a kórokozó baktériumok számát ismét alacsony szintre csökkentjük.

Megjegyezzük, hogy a fogágybetegség bizonyos típusaiban sajnos hirtelen, váratlan romlás, a gyulladás előre meg nem jósolható fellobbanása is előfordulhat. A személyre szabottan elvégzett kontrollok, ultrahangos ínytisztítások során ezek a szövődmények idejekorán felismerhetőek, ezáltal legtöbbször a további fogvesztések megelőzhetőek.

Kérjen időpontot parodontológiai klinikánkra, a tudomány mai állása szerinti kezelésekkel várják parodontológus szakorvosaink!


Köszönjük jelentkezését!