Fogkőlevétel

Fogkőlevétel, szájhigiénia

Nézzen szét akciós ajánlataink között:

Szájhigiénés kezelés

A fogak épségének és a szájüreg egészségének megőrzésében elengedhetetlen szerepet kap a fogtisztítás. Ez magában foglalja a rendszeres otthoni szájápolást, és a szintén rendszeres fogorvos vagy dentálhigiénikus által végzett fogtisztítást. Az otthoni fogmosás segít megelőzni a lepedék és fogkő felhalmozódását, de az elmeszesedett lepedéket (fogkövet) csak szakember segítségével lehet eltávolíttatni. Leggyakrabban olyan helyeken alakul ki fogkő, melyek közel vannak a nyálmirigy kivezető csöveihez, vagy ahol nehezebb a fogak tisztítása. Kialakulhat továbbá elálló szélű tömések, illetve helytelenül kialakított fogpótlások mentén, érdes fogfelszíneken.

Fogaink és a fogkő is hajlamos az elszíneződésre a különböző ételekben, italokban található színező anyagok, vagy akár a dohányzás következtében is. Egyes egyének hajlamosabbak a fogkőképződésre, ami függ a táplálkozási szokásoktól, illetve a nyálösszetételtől.

Ínygyulladástól a fogágybetegségig

A fogkő ínygyulladást, kezeletlenül fogágybetegséget is okozhat. Ennek jelei a vörös, duzzadt ínyszövet, vérző íny, és gyakran a kellemetlen szájszag. A fogkő az íny alá is terjedhet, meleg ágyat képezve így, a már csontpusztulással is járó fogágybetegségnek, mely súlyos esetben a fogak elvesztéséhez vezethet. Ennek megelőzésére a megfelelő otthoni szájhigiénia mellett, félévente fogkő eltávolításon ajánlott részt venni. Fogágybeteg pácienseinknek ajánlott 3 havonta elvégezni a szájhigiénés kezelést, hasonlóképp a rögzített fogszabályozó készüléket viselőknek is.

Mi történik egy szájhigiénés kezelésen?

A fogkőlevétel rendelőnkben ultrahangos készülékkel történik. Ez az eszköz nem károsítja a zománcot, a fogfelszínekről lerezegteti a fogkövet. Ezt követően homokfúvó készülékkel folytatjuk a tisztítást, mely a nehezen hozzáférhető felszínekről is eltávolítja az elszíneződéseket. A homokfúvás különösen hasznos fogszabályozót viselő pácienseinknek, hiszen a felhelyezett tappancsok mentén könnyebben halmozódik fel lepedék. A tökéletes tisztaság eléréséért még kézi eszközökkel is kiegészítjük a kezelést. A fogkőlevétel befejezéseként polírozzuk a fogakat a tökéletes ragyogásért. Dentálhigiénikus szakembereink segítenek Önnek megismerni és elsajátítani a helyes fogápolás technikáját és eszközeit, hogy megőrizhesse fogai és az ínye egészségét.

Ön mikor távolíttatta el a fogkövét? Jelentkezzen be Rendelőnkbe!

Köszönjük jelentkezését!