Inlay és Onlay

Ezeket a pótlásokat akkor alkalmazzuk, ha olyan mértékű a foganyagveszteség, hogy az kompozit töméssel megfelelően már nem állítható helyre.

A betétek segítségével elérhető a tökéletes anatómiai szín és forma, kialakítható a szomszédos fogakkal való ideális találkozási pont, kiváló széli záródás érhető el vele, továbbá a tömésekkel ellentétben nem zsugorodik. Gyökérkezelt fogak ellátásánál is gyakran javasoljuk ezt az ellátási formát, hiszen a rágófelszín teljes beborításával (onlay), a gyökérkezelt fogak ellenállóbbá válnak a töréssel szemben.

Miből készül?

Betétek készülhetnek kompozitból, kerámiából és aranyból. (Pácienseink ritkán választják az aranyból készült munkákat, azonban a legjobb széli záródás ezen anyag felhasználásával érhető el.)

Hogyan is történik ez?

A betétkészítés első lépéseként egy üreget alakítunk ki, majd lenyomatot veszünk mindkét állcsontról, illetve egy kulcslenyomatot, hogy a fogtechnikus a laboratóriumban is tökéletesen reprodukálni tudja a fogsorok helyzetét, ezáltal ideális magasságú és formájú betétet mintázhasson. Az első ülés alkalmával történik a fogszín meghatározása is.

A második találkozás alkalmával átadjuk az elkészült betétet. Az inlay-t annak megfelelően készítjük elő a beragasztáshoz, hogy milyen anyagból készült. A különböző kerámiák, kompozitok, fémbetétek más előkészítést igényelnek, a gyártó utasításának megfelelően. A páciens szájában az üreget is kitisztítjuk a beragasztáshoz, ezt követően rögzítjük a betétet ragasztócement segítségével, tökéletesítjük a betét magasságát, majd végül polírozzuk a fogat.

Nálunk még megéri betétben tartani a pénzét! Kérjen időpontot!

Köszönjük jelentkezését!

Érdekli a betétkészítés folyamata? Nézze meg az alábbi demonstrációs videót!