Koronahosszabbító műtét

Az ideális fogpótlás, például a betét, csapos korona, vagy egy többfelszínű tömés is az íny felett kell, hogy végződjön, könnyen tisztítható kell legyen, hogy a pótlást körülvevő íny tökéletesen tapadhasson a fogfelszínen, kerülve ezzel irritációját, gyulladását, tasakképződés kialakulását.

Mikor van rá szükség?

Koronahosszabbító műtétre akkor van szükség, ha egy restauráció, legyen az betét vagy egy többfelszínű tömés a szuvasodás eltávolítása, illetve az üregalakítás befejezte után az íny szintje alá kerülne. Enyhébb esetekben elegendő lehet, ha csak az ínyen végzünk egy kis korrekciót elektromos eszközzel, de egyes anatómiai viszonyoknál koronahosszabbító- másnéven gyökérfelszabadító műtétet kell végeznünk.

Hogyan történik?

Ez a műtét helyi érzéstelenítésben történik, teljesen fájdalommentes. Az ínyen végzett metszés után a fogat körülölelő csont koronához közeli részéből pár mm-t eltávolítunk, majd visszafektetjük, összevarjuk a finoman elemelt ínyszövetet. A gyógyulást követően (4-6 hét) elkészíthető a jól záró, ínyszint felett végződő, ideálisan tisztítható restauráció.


Beleegyező nyilatkozat letöltése


Sebészeti általános beleegyező nyilatkozat (koronahosszabbítás)


Kérjen időpontot szakorvosunkhoz!


Köszönjük megkeresését!