Dr. Balogh Enikő

Fogszabályozó szakorvos

Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem.

2018-ban diplomáztam a Semmelweis Egyetem Fogrovostudományi Karán. Az egyetem évei alatt bár minden fogorvosi szakirányban találtam valami szépet és szerethetőt a fogszabályozás iránti érdeklődésem még inkább felerősödött. Már a diplomaszerzés évében elkezdtem a rezidensképzést a Semmelweis Egyetemen Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézetében. Az elmúlt években rengeteg lehetőségem nyílt a legnagyobbaktól tanulni. Hatalmas hálával és köszönettel tartozom tutoromnak, Dr. Horváth János Főorvos úrnak. Részt vettem számos hazai és külföldi konferencián például 2018-ban Prágában a Dental Summiton, 2019-ben Bercelonában a BCN Ortho Congressen, 2021-ben A Római GET Symposiumon. . Az Euroópai Orthodonciai társaság, a European Aligner Society, a Magyar Állcsont-Orthopédiai és Fogszabályozási Társaság tagja vagyok. Publikációim digitális fogszabályozás témában jelentek meg. 2019-ben tartottam előadást Siklóson a VIII. Tóth Pál Vándorgyűlésen, ami az MFE Gyermekfogászati és Fogszabályozási Társaság Szompóziumán, szintén fogszabályozás témában.

Friss diplomásként a rezidens képzés mellett a DentálKópé mesebeli gyerekfogászaton vettem fel a harcot a fognyűvő manókkal. Bár mára már a hivatásom gyakorlása főként szakterületemre, a fogszabályozásra szűkült le, a mai napig foglalkozok gyerekfogászattal is. Mindig kihívás gyerekeket kezelni. A gyermekfogászati kezelés során legfőbb célom elérni, hogy a gyerekek szeressenek fogorvoshoz járni, váljanak lelkes fogmosókká, értsék meg a szájápolás miértjét és fontosságát még mikor tejfogaik vannak, hogy amikor már maradó fogaik lesznek, tudatosan figyeljenek oda azok épségére, igényük legyen a rendszeres kontrollra és önfeledt mosollyal, magabiztos felnőttként tudjanak jó példát mutatni a következő generációknak. Nem utolsó sorban a fogszabályozás alapfeltétele is a jó szájhigiéna és a rendszeres kontroll. Szeretem a komplex kezeléseket, hiszek a csapatmunka sikerében. Hivatásom a fogszabályozás és az életre szóló mosolyok.


SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉS

2023-ban Antwerpenben A Perio Master Clinic konferencián, Torinoban Az EAS-European Aligner Society éves konferenciáján, Osloban EOS, a Európai Ortodonciai Társaság éves konferenciáján, Firenzében a Leone Symposiumon, Budapesten az American Ortho képzésein, Savaria Dent által Szervezett Geiorgio Fiorelli előadásán, ősszel Rómában a 2. Biomechanikai Világ Symposiumon és a SIDO konferencián.


2022. Július            10th YONSEI International Mini-residency for advanced Orthodoncs (Dél-Korea, Szöül, Yonsei Egyetem)
2022. Május            97th Congress of European Orthodontic Society (Ciprus, Limassol)
2018-2021.             Savaria Dent kurzusok
2021. Szeptember  GET Symposium Rome (Olaszország, Róma)
2019. Szeptember  BCNortho Congress (Spanyolország, Barcelona)
2018. Október         Dental Summit (Csehország, Prága)
2018. November     Radiodental CBCT kurzus (Budapest)
2018. December     Denti alap implantációs kurzus (Budapest)
2019. Január          Minicsavarok alkalmazása a fogszabályozásban (SavariaDent, Budapest)
2019. Február        III. Radio Dental Extra Szimpózium és Baráti találkozó, Digitális Volumentomográfia avagy a CBCT használata
2019. Április           XX. Jubilleumi Debreceni Fogászati napok (Debrecen)
2019. Május           Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban (Szeged)
2019. Május           Egészségügyi menedzsment tanfolyam (Budapest)
2019. Május           Nobel alap implantációs kurzus (Budapest)
2019. Szeptember BCNOtho Congres (Barcelona, Spanyolország)

PUBLIKÁCIÓK

Dr. Balogh Enikő, Dr. Horváth János, Dr. Németh Orsolya, Dr. Kivovics Péter: A látható fény tartományában működő digitális 3D képalkotás ortodonciai felhasználása, az ortodonciai digitális 3D modellek készítésének technikája és eszközei, Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet, Magyar Fogorvos 2018/4 191 - 195.o. (online 33-37. oldal)

Dr. Balogh Enikő, Dr. Horváth János, Dr. Németh Orsolya, Dr. Kivovics Péter: A 3D nyomtatás és hatása a digitális ortodoncia fejlődésére, Semmelweis Egyetem, Fogorvostudományi Kar Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet, Magyar Fogorvos 2019/1 32-37.o.