Dr. Körhegyi Eszter

Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa

A fogorvoslás iránti érdeklődésem gyermekkorom óta az életem részét képezi. Fogorvos szüleim mellett felnőve, lelkesedésük és a gyógyítás öröme már egészen korán magával ragadott, mindig tudtam, hogy én is ezt szeretném csinálni.

Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem, 2015-ben diplomáztam summa cum laude minősítéssel. Ezt követően rezidenséveimet a Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézetben töltöttem, ahol nagy gyakorlati tapasztalatra tehettem szert a konzerváló fogászat és a fogpótlástan területén, illetve a sürgősségi betegellátásban is részt vettem. A szakképzés alatt tagja voltam egy mozgásszervi rehabilitáció alatt álló páciensekkel foglalkozó csapatnak, amiből emberileg a mai napig sokat profitálok. 2018-ban szakvizsgát szereztem.

A szakvizsgám megszerzése után a magánellátásban helyezkedtem el, ahol ismereteimet tovább bővíthettem, különösen az implantációs fogpótlások és a komplexebb rehabilitációk területén.

Kedvenc szakterületeim a hagyományos és implantációs protetika, az esztétikai fogászat és a gyökérkezelések.

Legfontosabb számomra, hogy olyan megoldást találjunk a fennálló problémákra, ami a szakmai szempontokat és páciensem igényeit is maximálisan kielégíti. Ehhez sokszor szükség van más szakterületek bevonására is, ezért szeretek a kollégáimmal együttműködni, egymástól tanulni. A rendelőben mindig törekszem megnyugtató, oldott légkört teremteni. Úgy gondolom, hogy minden egyes kezelés csapatmunka: az orvosi szaktudás mellett éppen olyan fontos, hogy a páciens is motivált legyen a saját gyógyulásában, aktív részese legyen a folyamatoknak. Ehhez elengedhetetlen, hogy bizalommal, szorongás nélkül ülhessen be a kezelőszékbe. Munkám során kiemelt gondot fordítok a megelőzésre és a felmerülő kérdések megválaszolására is, mert hiszem, hogy a közösen elért eredményeink csak így lehetnek hosszú távon is sikeresek.

Szabadidőmet legszívesebben a családommal, kisfiammal töltöm, sokat kirándulunk, utazunk. Emellett nagyon érdekel a filmek és a zene világa, szeretek sokat olvasni.