Szájsebészet

Szájsebészeti beavatkozások a XI. kerületben, fájdalommentesen. Fogászati műtétek, műtéti fogeltávolítások, szinte a hét minden napján! A Dentopnál rövid határidővel szakorvosi ellátáshoz jut!


Kérjen visszahívást, és kollégáink segítenek az Önnek megfelelő időpont megtalálásában!

Bármilyen szájsebészeti probléma esetén forduljon hozzánk bizalommal!

Köszönjük megkeresését!Bölcsességfog eltávolítás akcióinkhoz kattintson IDE.


Amikor a szájsebészeinké a főszerep

Egy fogeltávolítás nem oldható meg egy „szimpla” foghúzással? A fogászati implantátum beültetése, illetve az ahhoz kapcsolódó kezelések igényelnek szájsebészeti beavatkozást? Ezek beavatkozások bizonyos esetekben nem kerülhetők el, és félelmetesnek is tűnhetnek Önnek.


Rendelőnkben a következő szájsebészeti beavatkozásokkal tesszük fájdalommentessé az Ön mindennapjait:


 • Foghúzás, foggyökér eltávolítás: amikor egyéb kezeléssel már nem menthető meg a fog, kíméletesen, sebészeti foghúzással távolítjuk el a beteg rágószervet.
 • Bölcsességfog eltávolítás műtéti feltárással: a problémás bölcsességfog sebészeti úton történő eltávolítását műtéti feltárással végzik szakorvosaink.
 • Gyökércsúcs eltávolítása: amennyiben a gyökérkezelés elvégzése után a foggyökér továbbra is gyulladt marad, a gyökércsúcs eltávolítása jelenthet megoldást a fog megmentésére.
 • Ciszta eltávolítása: a fájó, kellemetlen gyulladt ciszta sebészeti eltávolítása megszünteti a fájdalmat, és megelőzi a további szövődmények kialakulását.
 • Arcüreg emelés (sinus-lift): a csontpótlás egy olyan speciális formája, amikor a csontpótló anyag a csont és az arcüreg nyálkahártyája közé kerül, hogy a fogászati implantátumot rögzíteni lehessen.
 • Arcüreg zárás: egy foghúzás következtében bizonyos esetekben megnyílhat az arcüreg, amit sebészeti beavatkozással lehetőség szerint rögtön zárni kell.
 • Csontpótló műtétek: a fogászati implantátumok beültetése előtt szükség lehet a csontállomány pótlására, amennyiben a saját csont sűrűsége vagy mennyisége nem megfelelő az implantáció elvégzéséhez.
 • Implantátumok beültetése: sok esetben a fix fogpótlások készítésének első lépése egy vagy több műgyökér beültetése.

Szájsebészeti beavatkozás utáni teendők, a seb tisztítása


Fontos, hogy egy szájsebészeti beavatkozást követően bizonyos szabályokat betartson annak érdekében, hogy a gyógyulási folyamat gyors és problémamentes legyen.


Az alábbiakban összegyűjtöttünk Önnek párat, melyet érdemes megismernie:

 • Ameddig tart az érzéstelenítő hatása, ne fogyasszon ételt. Ha a zsibbadás elmúlik, javasolt első körben pépes ételeket fogyasztani.
 • Amennyiben a műtétet követően erős fájdalom jelentkezne, vegyen be fájdalomcsillapítót és értesítse kezelőorvosát.
 • A géztampont, amely a műtét során került behelyezésre, ne vegye ki idő előtt!
 • Sebészi fogeltávolítást követően a behelyezett varratot ne piszkálja.
 • A varratszedésre jellemzően legalább a behelyezést követő 1 hét múlva kerülhet sor. (7-14 nap)
 • A műtét utáni első pár napon (általában 3-4 nap) kerülje a tejtermékek fogasztását, a magvas és héjas ételeket, melyek beékelődhetnek a sebbe, illetve a dohányzás és alkohol fogyasztása erősen ellenjavallt.
 • A sebben a műtétet követően vérrög alakul ki, mely segíti a sebgyógyulást. Ezért kérjük ne szívogassa, illetve kerülje az erős öblögetést is. 
 • Célszerű a fogmosás során megszokott víz-zubogtatást kerülni, csak óvatosan, a vérrög helyben maradására vigyázva folyassa át egyik oldalról a másikra a vizet.
 • Az első nap óvatosan tisztítsa a műtéti területet, pl. ujjbegyre kent fogkrémmel, majd a következő naptól puha sörtéjű fogkefét ajánlunk (vannak külön erre a célra fejlesztett fogkefék, kérdezze kezelőorvosát). A seb tisztántartása a gyógyulási időszakban kiemelten fontos.
 • Nehéz fizikai munkát, aktív sporttevékenységet a műtét utáni 3-4 napban kerülje.
 • Orrfújást és a csukott szájjal történő tüsszentést pár hétig kerülni szükséges.
 • Az állkapocs tornáztatásával elkerülhetőek az esetleges szájnyitási nehézségek.
 • Lehetőség van sebészi fogeltávolítást követően 10 perces ciklusokban "jegelésre" is, melyet már az első naptól kezdve alkalmazzon.


Sebkontroll


A gyógyulási folyamatot ellenőrzés alatt szükséges tartani, ezért kérjük, hogy a varratszedésen és az esedékes kontroll vizsgálatokon mindenképpen jelenjen meg. Ezeken az alkalmakon tudja kezelőorvosa ellenőrizni, hogy a gyógyulás az elvárható mértékben halad-e.

Amennyiben további kérdése merül fel a sebészeti beavatkozások utáni teendőkről, keressen minket elérhetőségeinket, kollégáink készséggel informálják Önt.Beleegyező nyilatkozat letöltése

Általános sebészeti beleegyező nyilatkozat


Bízza magát szájsebészeinkre és jó kezekben lesz!


Szakmai profizmus és lelki támogatás? Igen! Szájsebészeink mindent megtesznek azért, hogy a beavatkozások a lehető legkevesebb fájdalommal és szorongással járjanak.

Hosszú ideje halogatja bölcsességfoga eltávolítását? Talán komoly fájdalmai is vannak, vagy egyéb panaszok gyötrik? Nem tudja rászánni magát a fogorvos felkeresésére?

Ne féljen! Bízza a DENTOP szakembereire a probléma kíméletes megoldását!

Foglaljon időpontot most fogászati rendelőnk szájsebészéhez!


Köszönjük jelentkezését!

Orvosaink akiknek ez a szakterülete:

Dr. Hegyes Ákos

"Pácienseimmel oldottan közvetlenül tudjuk megbeszélni a sebészeti kezelés menetét és a kezelés utáni teendőket."

További információ
Dr. Hegyes Ákos Fogorvos, Dento-alveoláris sebész szakorvos
Dr. Sulyok Lili

"A sebészeti kezelések hangulatát sokszor humorral, jókedvvel igyekszem oldottabbá tenni, ezzel is megteremtve a nyugodt légkört."

További információ
Dr. Sulyok Lili Fogorvos, Dento-alveoláris sebész szakorvos