Mik az implantátumos fogpótlás előnyei?

Mik az implantátumos fogpótlás előnyei?

Az implantátumos fogpótlás számos előnnyel jár azokhoz képest, akik hagyományos fogpótlási megoldásokat választanak, mint például egy hídpótlás/körhíd vagy a valamilyen részleges kivehető fogpótlás. 


Az implantátum alkalmazásának néhány kiemelt előnye közé tartozik:

  • Természetes kinézet: Az implantátumok különleges tervezése és anyaghasználata lehetővé teszi, hogy a fogpótlás természetesebben nézzen ki és éreztesse a beteggel, mintha valódi fog lenne.
  • Tartósság: Az implantátumok általában nagyon tartósak és hosszú élettartammal rendelkeznek. Jól karbantarthatóak és nem igényelnek különleges ápolást vagy helyreállítást.
  • Funkció: Az implantátumos fogpótlás sokkal stabilabb és biztonságosabb, mint a hagyományos fogpótlási módszerek. Az implantátumok rögzítve vannak az állcsontban, így a beteg nem érezheti magát kényelmetlenül, mint néhány esetben azok, akik hagyományos kivehető fogpótlást használnak.
  • Csontmegtartó hatás: Az implantátumok behelyezése során az állcsontban is biztosított a megfelelő terhelés. Így az állcsont nem sorvad el, mint potenciálisan a hagyományos fogpótlási módszereknél.
  • Az egészség megőrzése: Az implantátumos fogpótlás kialakítása lehetővé teszi a szomszédos fogak épségének megőrzését, mivel nincs szükség az egészséges fogak csiszolására, hogy a hagyományos fogpótlásokat illeszkedővé tegyék.


Ezek az előnyök általában a betegek körében nagyon vonzóvá teszik az implantátumos fogpótlást a hagyományos fogpótlási megoldásokhoz képest. Azonban az implantátumos fogpótlásnak is vannak korlátai és kockázatai, ezért minden egyes esetet egyedileg kell megvizsgálni.


Konzultáljon szakorvosunkkal! Vegye igénybe kedvezményünket!

https://dentop.hu/akcios-implant-konzultacio/