Fogfehérítés

Fogfehérítés

A fogak elszíneződése egy természetes, de nem visszafordíthatatlan folyamat. A fogzománc felülete könnyen magába zárja a színes ételek, italok és dohányzás által hagyott nyomokat. Napjainkban a szép mosoly,  több munkakörben már elvárássá vált, a fehérebb fogak az emberek önbizalmát is növeli, ha magabiztosan mosolyoghat, ragyogó fogai ápolt, önmagára igényes külsőt kölcsönöznek viselőjének.

Ezen elvárásoknak köszönhetően a fogak fehérítése már rutin beavatkozássá vált. Rendelőnkben a legkorszerűbb fogfehérítési technikákat alkalmazzuk.

Fontos, hogy a teljes fogazatot a fogfehérítés előtt rendbe kell tenni: a szuvasodásokat el kell látni, a dentálhigiénés kezeléseket el kell végezni, valamint az egészséges íny is alapfeltétele a fogfehérítésnek.

A házi praktikákról

Az interneten többféle otthoni praktika is olvasható az elszíneződött, sárga fogak fehérítésére. Ezek közül a leggyakoribb a szódabikarbónás dörzsölés és a citromos fogfehérítés. Egyiket sem javasoljuk, mert a fogzománcon a mechanikai (szódabikarbóna) vagy a savas (citrom) hatások visszafordíthatatlan sérüléseket okozhatnak. A sérült zománc után pedig egyenes út vezet a fogérzékenységhez, majd a fogak szuvasodásához.

A rendelőnkben végzett, vagy az általunk ajánlott otthoni fogfehérítési eljárások biztonságosak, nem okoznak maradandó károsodást, klinikai vizsgálatok bizonyítják hatékonyságukat.

Akciónkról itt tájékozódhat!

Rendelői fogfehérítés - Led lámpás fogfehérítés

Rendelőnkben fogfehérítő gélt viszünk fel a fogfelszínekre, melyet speciális fénnyel történő megvilágítással aktiválunk, így beindítva a fogfehérítő hatást. 

Beyond POLUS LED-fogfehérítő lámpa sikeresen kombinálja a halogen és a LED-technológiát, és magas intenzitású hidegfénnyel működik.

Miért jó ez Önnek?

1. Mert a technológia katalizálja a fogfehérítő anyagot, fokozza a hatékonyságot, így átlagosan 8 árnyalattal fehérebb fogak érhetőek el csupán 30 perc alatt.

2. Mert a piacon elérhető legfejlettebb fényszűrő technológiával rendelkezik, ezáltal a kezelés teljes mértékben mentes a fogakat és nyálkahártyát károsító UV és infravörös sugaraktól.

3. Tehát a fogbél, azaz a fogideg sem károsodik, nincs morfológiai változás!

4. A fehérítő folyadék vízbázisú, nem érintkezik az ínyével, nem károsítja a fogzománcot.

5. A felbomlott színezőanyagok helyén keletkezett mikroszkopikus pólusokba fluoridok építhetők be, ami nem csak erősíti a fogzománcot, de tartósabbá is teszi a fogfehérítés hatását is

6. A berendezés alacsonyabb hőfokon üzemel, mint az alternativ fehérítő rendszerek, ami fokozza a paciens kezelés közbeni komfortérzetét, és csökkenti a fogérzékenység kialakulásának kockázatát!


Előnyök:


1. A kezelést fogorvos végzi.

2. Összesen maximum 1 órát vesz igénybe.

3. Hatása hosszan tart.

4. Nem jut a fehérítő anyagból még kis mennyiségben sem a szervezetébe.

5. Nincs szükség lenyomatvételre.


Elszíneződött, elszürkült a gyökérkezelt foga? Van megoldás!

A gyökérkezelt fogak fehérítése ugyan olyan rutin eljárásnak minősül, mint a sima fogfehérítés. Az általában több alkalmas kezelés során a fogorvos a fogbélbe juttatja a fogfehérítő anyagot, mely belülről fejti ki fehérítő hatását. 

Otthoni fogfehérítés

Otthoni fogfehérítéshez először lenyomat alapján, egy, a fogakra pontosan illeszkedő sín készül a fogtechnikus által. Ebbe a sínbe fogfehérítő gélt kell tölteni, majd felhelyezni a fogakra. Az otthoni fogfehérítést többször meg kell ismételni, hogy a kívánt hatást elérhessük vele, így ez időigényesebb.

Rendelkezik-e a fogfehérítés bármilyen mellékhatással?

A fogak fehérítését követőn néhány esetben felléphet fogérzékenység, ezt az átmeneti állapotot is igyekszünk minimalizálni, azonban ez a kellemetlenség nem a fogak károsodását jelenti.

Keressen minket bizalommal, hogy bemutassuk Önnek a fogfehérítési lehetőségeket, melyekből, az Ön igényeinek megfelelőt kiválaszthatja!

Velünk újra ragyogni fognak fogai! Kérjen időpontot!

Köszönjük megkeresését!