Kofferdám-izolálás

Miért szükséges a nyálrekesz használata gyökérkezeléskor?

A nyálrekesz/kofferdám egy gumilepedő, amellyel egy vagy több fog abszolút módon izolálható, akár egyszerre is. A fogászati munka megfelelő színvonalának biztosításához, illetve az Ön védelme érdekében is elengedhetetlen (pl. megakadályozza bármilyen anyag/eszköz aspirációját).

A gumilepedőn a megfelelő helyen lyukat ejtünk, és azt speciális eszközök használatával ráhelyezzük a kezelt területre/fogra. Így biztosítván a fertőződésmentességet! (érdemes itt pl. a nyálban lévő baktériumokra gondolni, azonnal érthetővé válik, hogy pl. gyökérkezeléskor miért is ennyire fontos a kofferdám-használat!)

A kofferdámot a gyökérkezelésen túl számos konzerváló fogászati beavatkozás során, mint pl. betét (inlay/onlay) beragasztása, esztétikus fogtömések készítése során is alkalmazzuk.

Mik a használatának előnyei?

  1. Szárazon és fertőzésmentesen tartja az ellátandó területet!
  2. Megakadályozza az előkészített üreg nyállal történő érintkezését, valamint a tömőanyag is optimális körülmények között vihető fel.
  3. Védi a szájüreget a kezelés során alkalmazott szerek lágyrészeket esetlegesen károsító hatásától.
  4. Amalgámtömés eltávolítása során az amalgám lenyelésétől nem kell tartani.
  5. Gyökérkezelések során is tisztán, szárazon tartja a gyökérkezelt fogat, ezáltal hatékonyabb munkavégzés mellett nagyobb biztonság érhető el.
  6. Lerövidíti a kezelési időt!

Felhelyezése rövid időt vesz igénybe, rögzítése megfelelő méretű és alakú kapocs segítségével történik. A nyálrekesz nem zavarja Önt a nyelésben, nincs kellemetlen érzet. Abszolút indikációs területe a gyökérkezelés, gyökértömés. 

Kérjen időpontot! Nálunk a biztonság az első!

Köszönjük jelentkezését!