Otthoni sínes fogfehérítés

Az első alkalom a rendelői fogfehérítéshez hasonlóan minden esetben egy személyes konzultáció, melynek során felmérjük a fogak állapotát és megállapítjuk az elszíneződésük okait, majd fotókat készítünk a fogakról, meghatározzuk a fogszínt a későbbi könnyebb összehasonlítás érdekében.

A vizsgálat segítségével minden páciensünknek személyre szabott kezelést tudunk biztosítani, a legjobb és lehető legszebb végeredmény elérése érdekében.

A konzultációt egy professzionális teljes körű fogtisztítás (fogkő eltávolítás+polírozás), szükség esetén sópolír kezelés követ, mely eltávolítja a fogakról a lepedéket. 

Mi található az otthoni fogfehérítés szettben?

 • Lenyomat alapján, fogtechnikus által készített egyéni fogfehérítő sín
 • Fogfehérítő anyag
 • Használati utasítás, mely tartalmaz minden instrukciót a fogfehérítéssel kapcsolatban

Az otthoni fogfehérítés menete

Az első lépés egy fogfehérítő sín készítése, melyhez a rendelőben lenyomatot vesz fogorvosunk. Ennek alapján a fogtechnika elkészíti az átlátszó, lágy műanyag sínt, ami pontosan illeszkedik a fogakra, követve a fogak alakját. 


Hogyan használjam a fogfehérítő sínt?

Ajánlatos a sínt 6-8 óráig használni naponta a kellő eredmény eléréséhez, ezért javasoljuk az éjszakai alvás közben való hordását. Amennyiben a napi rutint nem zavarja, a sín hordható nap közben is, de folyadék fogyasztás, étkezés, dohányzás esetén el kell távolítani, majd fogmosás után visszahelyezni.

A fogmosást követően a fogfehérítő anyagot a sínbe téve helyezzük fel a sínt a fogakra. Amennyiben felhelyezés követően felesleges anyag nyomódott ki a sínből, azt le kell törölni. Ezt követően öblítse ki a száját, ügyelve arra, hogy ne nyelje le a fogfehérítő anyagot.

A kezelés hossza minden esetben egyénre szabott, de átlagosan 10 napot vesz igénybe. 

Otthoni fogfehérítés előnyei

 • Fogorvosi rendelőben eltöltött idő kevesebb, mint a rendelői fehérítés esetében
 • Nem kell az orvosok rendelési idejéhez, szabad időpontokhoz igazodni, mivel otthonában elvégezheti a fogfehérítést
 • A kezelés bármikor abbahagyható vagy újra kezdhető
 • A sín többször használható, így újabb fogfehérítés esetén csak a fogfehérítő anyagot kell megvásárolni
 • Fogszínkulcs segítségével folyamatosan ellenőrizheti a kapott eredményt
 • Költséghatékonyabb megoldás mint a rendelői fogfehérítés

Az otthoni fogfehérítés hátrányai

 • A kezelés időtartalma hosszabb, mint a rendelői fehérítés esetében
 • A fogfehérítő sínhez lenyomatvétel szükséges
 • Az eredmény attól is függ, hogy a páciens mennyire tartja be az instrukciókat, megfelelően végzi-e a és tartja be a leírt lépéseket.

Milyen mellékhatásai lehetnek az otthoni fogfehérítésnek?

A fehérítést követően kialakulhat átmeneti hőre és hidegre való érzékenység.

Akinek fokozottan érzékenyek a fogai, annak érdemes már a kezelés előtt felkészülnie – erre speciális gélek állnak rendelkezésre –, illetve a fehérítés után is kialakulhat hidegre-melegre történő érzékenység, de ez is jól kezelhető. Minden esetben jelezze fogérzékenységét orvosának, hogy a megfelelő megoldást találjuk meg közösen az Ön számára.

Orvosaink akiknek ez a szakterülete:

Kiss Gábor

"Fogászatunkon csak a legjobb elég jó. Minőségi ellátást biztosítunk, személyre szabottan, Önt, mint Embert középpontba állítva."

További információ
Kiss Gábor Praxismenedzser, dentálhigiénikus
Dr. Körhegyi Eszter

"Munkám során kiemelt gondot fordítok a megelőzésre és a felmerülő kérdések megválaszolására is, mert hiszem, hogy a közösen elért eredményeink csak így lehetnek hosszú távon is sikeresek."

További információ
Dr. Körhegyi Eszter Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa
Dr. Rangics Anna

"Fogorvosi munkám során a legfontosabb számomra a precíz munkavégzés és a preventív szemlélet. Célom, hogy magabiztos mosollyal távozzon a rendelőből."

További információ
Dr. Rangics Anna Fogorvos